· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Inventator la 11 ani

Autor: Onush
data publicarii: 08.10.05
Pe langa inventatorii maturi, la editia din acest an a expozitiei Inventika se poate intalni si unul foarte tanar, de fapt chiar copil. Este vorba de Bogdan Paul Colpos, in varsta de 11 ani, din Onesti, judetul Bacau.
Scolarul de clasa a V-a este foarte mandru de cele trei inventii pe care le-a realizat: dispozitiv de stergere a tablei scolare, toc pentru creta scolara si dispozitiv pentru pozitionarea in plan vertical a pisoarului, carora li se adauga numeroasele medalii si cupe obtinute la diverse expozitii internationale de profil. La Inventika a venit impreuna cu bunicul sau, Vasile Lupu, care, de asemenea, isi prezinta inventiile realizate si premiate.

In primul rand insa tine sa-si sustina foarte mult nepotul, pe care-l incurajeaza si vrea sa-l vada in Cartea Recordurilor. Despre inventiile lui Bogdan ne-a povestit chiar bunicul sau, scolarul fiind fie prea serios, fie prea emotiv. (.)

Cel mai tanar inventator

Bogdan nu este cel mai tanar inventator care s-a prezentat la o expozitie de profil din Romania, ci si din strainatate. La editia din acest an a Salonului de Inventii Eureka de la Bruxelles, la care a participat si Bogdan, a fost recunoscut drept cel mai tanar inventator din toate cele 53 de editii de pana acum, fiind premiat cu o medalie de aur si decoratia Merit inventiv in grad de cavaler (decoratie pe care copilul o poarta foarte mandru pe reverul hainei de la costum - n.n.). La o alta expozitie, care a avut loc intre 15 si 18 septembrie a.c. la Sevastopol, Rusia, tanarul nostru roman a primit doua medalii de aur si una de argint, plus o cupa pentru cel mai tanar inventator. Foarte zgarcit la vorba, probabil ca sub figura dura se ascunde de fapt un copil emotiv, Bogdan s-a ferit sa ne spuna ce planuri are si ce viseaza sa ajunga cand va fi mare. Doar cand i-am spus ca este prea serios pentru varsta sa, chit ca este inventator, Bogdan ne-a aratat ca stie sa zambeasca, devenind din nou copil. Si cum suntem in Romania, inventatorii particulari, cum este si Bogdan, in general nu sunt sustinuti de nimeni, toate incercarile lor bazandu-se doar pe dorinta de a-si pune visele in practica si cu prea putinii bani de care dispun. Rar mai prind cate o sponsorizare pentru vreo deplasare la o expozitie din strainatate.Romania Libera - editia de Bucuresti.

"Stiri: Stiri: Inventator la 11 ani" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 3.11
voturi 9


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent