· articole
· intamplari

 De la lume adunate...

Istoria albinutzei

Sa fiu sincera, inainte sa aflu ca sunt insarcinata, nu mi-am dorit un copil, nu ii uram, ii adoram si inca imi plac toti copiii, insa mi se parea ca sunt de-abia iesita din copilarie, desi aveam 25 de ani, insa totul: re-cunoasterea mea cu berb superb al meu, logodna, nunta se petrecusera fulgerator, asa ca...

In fine, dupa luna de miere, care s-a petrecut la sfarsitul lui august la mare si-a durat 5 zile in care amandoi ne-am simtit groaznic, am avut necazuri cu stomacul, etc... plecam in Olanda.

Buuuun! Ajung aici si incepe procesul - usor, de altfel - al obisnuirii, stau trei luni, atat este voie ca vizitator, si ma intorc in Ro, intre timp incepusem procedurile pentru stabilirea mea in Olanda.

Ei bine, pe 30 noiembrie 2002 ma intorc in Ro, evident singura si incepe asteptarea... nu se stia cat trebuie sa astept, intre 3 si 7-9 luni.

Inainte sa plec, dupa multa "practica", de care un nu stiam ca e cu scop, ma luasera la intrebari si suspiciuni, ca nu cumva sunt gravida?? Eu habar nu aveam de ce vorbesc ei, mai ales socrella... ma stresa ingrozitor!!

Ajunsa in Romania si pentru ca armata a paispea intarziase, ceea ce nu mi se intamplase niciodata, nestiuta de nimeni ma duc sa-mi iau un test de sarcina... pe care il fac pe 6 decembrie de dimineata. Eram singura acasa, surorile si mama mea erau plecate la servicii, eu nu am mai reluat serviciul cand am revenit in Ro, n-au mai vrut sa ma angajeze pentru ca nu le puteam spune cat stau in Ro si fusesem si intr-o vacantza asa lunga... in fine!!

Il anunt pe berb care se astepta, pentru ca inainte de a pleca ma cam dureau sanii, dar am asteptat rusii si puneam pe seama lor, el e superincantat, eu nici nu stiam ce trebuie sa fac... Imi fac o programare la policlinica cu plata de peste drum, mi se spune ca am o sarcina sanatoasa, ma si intreba daca vreau sa fac avort...???!! se si oferea... Doamne fere!!!

Sarcina decurge fara nici o problema, nu am greturi, doar un fel de apatie, dorm mult, ma odihnesc cat pot si astept, astept, astept!

La inceputul lui februarie vine si vestea cea mare, am voie sa merg inapoi in Olanda!! insa din motive de comoditate, pasaportul meu nu e gata, nu am cum sa-l fac la urgenta, asa ca ajung "acasa" la berb al meu la sfarsitul lui februarie 2003.

Sarcina merge in continuare ffff fain si pe 16 august, la un an de la celebrarea cununiei noastre, incepe "dansul", contractiile trec fulgerator de la 20 de minute, la 10 apoi la 5 si in cele din urma la 2 minute, travaliul dureaza aproximativ 12 ore si la ora 9:15 pe data de 17 august 2003 se naste Deborah, nici nu stiam ce sex are... alesesem doua nume: Vlad daca e baiat (alegerea mea evident) si Deborah daca e fetitza. De data asta a fost ca berb, poate data viitoare e ca mine... :))

Singura problema a fost ca sarcina a fost peste termen si aveam putin lichid amniotic, albinutza inghitise meconiu si eu am avut o hemoragie nasoala, insa dupa o saptamana in care m-am indopat cu fier totul a fost ok.

Pot spune ca am realizat la 3 luni ale ei ca sunt mamica... Inca nu-mi venea sa cred ca eu sunt aceea... De-atunci ne minunam, Ii multumim lui Dumnezeu si ne rugam zilnic sa ne ajute s-o crestem pe Deb si suntem asa de fericiti si binecuvantati pentru fiecare zambet, chiuitura, progres al ei. Deocamdata nu ne facem planuri pentru al doilea, trebuie sa ne domolim un pic, insa banuiesc ca la momentul oportun va veni.

Asta e istoria albinutzei, a lui fish si berb superb.

fish
publicat la 03.03.2004 (4293 citiri)