· articole
· intamplari

Joc pentru dezvoltarea vocabularuluijpg?oh=8df07dc132a00098b7b57a4c40efb4b6&oe=5727A1C9&__gda__=1463451794_9d47ad50c03fc2a9216f80bdfc5dc74d"/>
Cheia pentru dezvoltarea vocabularului nou nu reprezintă simpla memorare şi repetare a unor cuvinte (sau liste de cuvinte).


Cercetările indică fapul că, pentru a învăţa şi a folosi noi cuvinte, copilul trebuie să integreze noii termeni în universul lui, să-i înţeleagă, să le găsească sensul şi utilitatea, nefiind suficientă învăţarea mecanică. “Ghiceşte cuvântul” este o modalitate atractivă de a învăţa şi de a recapitula cu copilul cuvinte noi, sub forma lui preferată- cea de joc. Foloseşte cuvinte din orice domeniu.

• Cum se invata inmultirea si impartirea prin joc

Regulile jocului
Realizează o listă extinsă de cuvinte şi dă-i-o copilului. Regulile jocului sunt următoarele: spune-i că-i vei oferi trei indicii pentru a ghici la ce cuvânt din listă te referi. Pe măsură ce copilul pricepe regulile jocului, va putea să ghicească şi fără să aibă lista de cuvinte în faţă.

De exemplu, ia cuvântul “greutate”.
Primul indiciu: Are nevoie de unităţi de măsură
Al doilea indiciu: Se măsoară în grame
Al treilea indiciu: Se măsoară şi în kilograme
Dacă nu ghiceşte nici de această dată, oferă-i indicii suplimentare.

Pentru a nu se simţi supus unui test şi pentru a se bucura în continuare de acest joc pentru dezvoltarea vocabularului, inversaţi rolurile. Lasă-l pe el să-ţi dea indiciile (acest lucru este, la rândul lui, o provocare interesantă pentru copil) şi ghiceşte tu cuvântul la care se gândeşte.

Sursă joc: Education.com, adaptare: Adina Gruia, Foto: www.pixabay.com
.
"Joc pentru dezvoltarea vocabularului" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent