· articole
· intamplari

Jocul pe calculator. 4 reguli pe care ar trebui sa le stie orice parinte
Copilul tău petrece mult timp cu jocul pe calculator.

Unii prieteni te-au liniștit spunându-ți că jocurile îl ajută să se coordoneze, să ia decizii și să reacționeze rapid, că îl învață strategie. Totuși, jocurile se bazează adeseori pe violență, fapt care te îngrijorează.

Desigur, unele jocuri îmbunătățesc coordonarea mână-ochi, abilitatea de rezolvare a problemelor și de a lua decizii. De asemenea, există multe jocuri educaționale, o soluție inteligentă și plăcută de învățare sau consolidare a cunoștințelor. Mai sunt jocurile video cu consolă care pot să presupună inclusiv mișcare fizică (dar chiar și așa, nu pot fi considerate o alternativă pentru mișcare zilnică sau sport). Prin urmare, atâta timp cât supraveghezi jocurile copilului tău, evitându-le pe cele care implică agresivitate, alegându-le pe cele potrivite vârstei lui, și atâta timp cât ai grijă să stabilești o anumită durată pentru această activitate, lucrurile nu ar trebui să scape de sub control.

· Joacă-te cu copilul tău, chiar dacă a crescut. Află cum îl ajută acest lucru!

Academia Americana de Pediatrie (AAP) recomanda ca un copil să nu petreacă mai mult de 2 ore în fiecare zi în fața unui ecran – televizor, laptop, calculator, tabletă, smartphone sau jocuri video. În acest fel, jocul pe calculator nu va interefra cu alte activități normale pentru un copil – joacă în aer liber, socializare, teme, ajutor în casă etc. Moderația este cheia succesului!

Asigură-te că sunt jocuri potrivite vârstei lui și nu-l lăsa nesupravegheat. Pentru aceasta, așază tableta, consola de jocuri video într-o zonă comună a casei, nu în camera lui, unde se poate juca nesupravegheat. În acest fel ești la curent cu ceea ce se joacă și nu pierzi noțiunea timpului.

Oferă-i copilului tău alternative atrăgătoare la jocul pe calculator: sport, activități, oportunități de a socializa cu colegii. Când are timp liber, desfășurați împreună activități creative, lucrați decorațiuni din hârtie, nu-l trimite imediat în fața calculatorului imediat ce vezi că se plictisește.

În măsura în care ai timp, fii partenerul lui de joc! Va fi foarte încântat să-ți arate jocul preferat, ce știe să facă, să te învețe când este cazul. Este un excelent prilej de conexiune între voi și, pentru tine, de a fi la curent cu preferințele lui în materie de jocuri pe calculator/ jocuri video.

Foto: 123RF, Editor: Adina Brânciulescu.

"Jocul pe calculator. 4 reguli pe care ar trebui sa le stie orice parinte" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent