· articole
· intamplari

Jocuri inainte de cina
Daca inca nu va e foame, povestiti fiecare ce ati facut in ziua respectiva la serviciu, scoala, gradinita.

Puteti mai apoi sa apelati la activitati distractive pana cand veti incepe sa mancati de seara.

Povestea de seara
Daca aveti la indemana un caiet si un pix, tot ce va mai trebuie este imaginatia. Copiii vor fi incantati sa dea frau liber creativitatii, iar parintii se vor ocupa cu ambalajul ideilor nastrusnice ale celor mici. Puteti de asemenea sa va impartiti in a scrie fiecare cate o fraza sau un paragraf pentru a vedea cate rasturnari de situatie vor avea locin firul povestirii.

Jocul "insulei"
O alta activitate destinata imaginatiei presupune o fuga in gand pana pe o insula pustie. Fiecare persoana trebuie sa intrebe despre ce ar face altcineva pe o insula, ca in exemplul urmator: "Spune-mi trei jucarii pe care le-ai lua cu tine pe o insula pustie" sau "Ce instrument muzical ai vrea sa ai pe o insula pustie?".

Jocul alfabetului
Fiecare membru al familiei spune o litera a alfabetului, apoi face o propozitie din cuvinte care incep cu litera respectiva. Puteti incepe mai intai cu enumerarea cuvintelor, iar pe masura ce copiii devin mai antrenati, ridicati provocarea.

Ghicitoarea
Puteti sa va impartiti pe echipe, copii contra adulti. Pe rand, fiecare echipa isi alege un personaj pe care nu-l spune, iar membrii celeilalte echipe trebuie sa puna intrebari pana cand ghicesc despre cine este vorba.

Intrebarile
Un alt joc care va intari legaturile de comunicare intre membrii familiei presupune adresarea unor intrebari jucause de la unul la altul. "Ce animal ti-ai dori sa fii?" sau "In ce desen animat ti-ar placea sa te teleportezi?" sunt doar cateva exemple pentru a deschide discutia si a incuraja conversatia.

Alegeti cate un joc in fiecare zi a saptamanii, iar pentru a evita conflictele, adultii sunt cei care ar trebui sa hotarasca ordinea activitatilor. Incheiati jocul daca devine prea competitiv si in loc de distractie exista posibilitatea sa iasa scantei.

"Jocuri inainte de cina" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent