· articole
· intamplari

 De la lume adunate...

Jocuri pentru cei mici


Inimioare din hartie ci creioane cerate
"Inimioare din hartie si creioane cerate

Daca razele soarelui patrund si prin fereastra ta, ataseaza-i ceva dragut prin care acestea sa treaca si care va creea un efect vizual la care te vei uita cu drag. Aceste inimioare transparente si colorate sunt usor de realizat cu hartie de calc (aceea transparenta, dar groasa, deci rezistenta la caldura) si creioane cerate (creioanele cerate sunt acelea care nu sunt imbracate in lemn in exterior). Pentru a le realiza ai nevoie de o foaie de hartie de calc de dimensiune A3, pe care o vei impaturi pe lungime, suficient cat sa se formeze doua parti egale. Dupa ce o desfaci, presara pe interiorul uneia din cele doua parti bucatele de creioane cerate pe care le-ai obtinut din ascutirea lor. Ai grija sa nu le presari intr-un strat prea gros.

Acum adu deasupra cealalta parte a hartiei, apoi prinde cele trei laturi desprinse cu agrafe, in asa fel incat sa nu iasa bucatelele de creion prin acele parti. Pune pe masa de calcat o bucata de carton, sau ceva care sa protejeze suprafata pe care vei calca, apoi aplica inca o bucata de carton, sau o hartie mai groasa peste hartia de calc impaturita si prinsa cu agrafe. Treci peste acestea cu fierul de calcat potrivit la o temperatura medie, verificand dupa fiecare mana stadiul de topire al resturilor de creioane cerate. Dupa ce s-au topit toate bucatelele de creion cerat, dai deoparte si lasi hartia sa se racoreasca. Dupa aceea deseneaza contururi de diferite marimi de inimioare si decupeaza-le, apoi prinde-le cu bucatele de ata si agata-le unde doresti.


Inimioarele vor avea un aspect marmorat, fuzionat, daca vei pune ramasite de diferite culori, sau vor rezulta inimioare in diverse nuante ale unei singure culori, daca vei alege sa presari resturi de la o singura culoare."

Irina Tudose

www.cartisicopii.net

IrinaTudose
publicat la 17.02.2010 (5088 citiri)