· articole
· intamplari

Jocuri pentru zile geroase
A venit frigul și cu siguranță vor fi și zile în care gerul, zapada sau vântul prea puternic vă vor ține în casă.

Ține plictiseala departe cu jocuri distractive

Micuții între 1 și 2 ani se află la vârsta explorării și a activităților organizate. Pe măsură ce cresc, încep să perceapă funcțiile obiectelor – știu că ceașca se pune pe farfurioară și lingurița în guriță. Jocurile se diversifică!

1. De-a constructorul
Prichindelul este încântat să clădească jucăriile unele peste altele, fără să-i pese de forme și culori. Clădiți împreună diverse „construcții“, utilizând piese de anumite forme sau culori și alternând rolurile („una eu, una tu“). Atu: prin acest joc îl ajuți să devină mai abil.

2. Aruncatul la țintă
Deși ți se pare că o face special, copilul tău aruncă jucăriile pe jos pentru a observa efectele acestei acțiuni. Ajută-l să arunce la țintă punându-i un coș lângă scăunel și lăudându-l de fiecare dată când nimerește! Atu: aruncatul la țintă îi va dezvolta o mai bună evaluare a distanțelor și o îndemânare sporită.

3. Ghici care-i diferența
Ține în fața lui două desene asemănătoare, care să difere printr-un mic detaliu (de exemplu, într-unul să existe o mașină, iar în celălalt nu).
Chiar și cei mici vor privi cu atenție figura și își vor da seama de diferență! Atu: acest joc îi va dezvolta capacitatea de discriminare.

4. Ce vedem pe geam?
Uitați-vă pe geam, descrie-i ce vezi, și îndeamnă-l să numească și el lucrurile respective. Atu: jucându-se așa, micuțul își formează un vocabular bogat și devine un bun observator.

5. Cucu-bau
Este jocul lui preferat, nu se mai satură să te vadă apărând și dispărând după o batistuță sau după canapea. Atu: prin cucu-bau învață că lucrurile continuă să existe chiar dacă el nu le mai vede.

6. De-a v-ați ascunselea
Ascunde-i câteva jucării preferate și ajută-l să le găsească. Sau, pur și simplu, jucați-vă de-a v-ați ascunselea. Atu: acest joc îi dezvoltă perspicacitatea și îi stimulează talentele de „explorator“.

7. Alba-neagra
Folosește-te de trei cutii la fel și de o jucărie care îi place. Ascunde „premiul“ sub una din cutii, amestecă-le și provoacă-l să ghicească cutia norocoasă. Atu: jucându-se astfel, copilului îi va fi dezvoltată atenția și perspicacitatea.

Articol preluat din revista Mami
Text: Loreta Budin.

"Jocuri pentru zile geroase" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre dezvoltare:
Cat si ce vede un bebelus?

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent