· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Jucariile romanesti, sigure si cu mare cautare la export

Autor: Onush
data publicarii: 14.12.05
Piata romaneasca a jucariilor creste constant si sigur, pe masura majorarii nivelului de trai, cred analistii Ministerului Economiei si Comertului (MEC). Cu toate acestea, producatorii autohtoni reusesc sa-si faca cu greutate loc in piata locala, chiar daca produsele lor sunt si-gure si respecta stan-dardele de siguranta impuse de Uniunea Europeana.

Pe aici este undeva un paradox. Jucariile romanesti se vand foarte bine la export.

De exemplu, sunt prea putine sanse sa vedem in magazinele din tara jucarii din lemn produse intr-una din cele peste 50 de fabrici din Ardeal. In schimb, acestea se vand puternic in tarile UE, a apreciat Maria Tarnauceanu, directorul Centrului de Certificare si Incercari Produse Bucuresti.

De fapt, in statele UE conceptia despre jucarii este profund diferita fata de aceea din Romania. Astfel, pentru copiii pana in trei ani sunt preferate jucariile cu corp moale. La mare pret sunt jucariile ecologice, precum cele din lemn. Materialele plastice sunt evitate, pentru ca deja se vorbeste de o posibila toxicitate.

Jucariile sunt insa cumparate cel mai adesea de parinti pentru cei mici, care nu prea se gandesc ce ar vrea copilul. Jucariile romanesti vor fi mai prezente atunci cand marile lanturi de distributie se vor stradui sa le promoveze, a spus Maria Tarnauceanu.
Potrivit aprecierilor specialistilor, durata de viata a unui model de jucarie este de cel mult cinci ani. Marii distribuitori cred ca viteza de schimbare este chiar mai mare.(.)Un articol al Romania Libera, Sursa: www.hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: Jucariile romanesti, sigure si cu mare cautare la export" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Asa este, se fabrica in Ardeal jucarii de lemn tare faine, am gasit si eu la mare, la artizani maghiari, cateva jucarele care in Occident costa zeci de euro, sunt foarte cautate. Din pacate acum nu mai am de unde lua...Este pacat ca nu sunt promovate si in Romania. :(
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent