· articole
· intamplari

Jucarii pentru copiii intre cinci si zece ani
Când spui copii, inevitabil te gândești la joacă și jucării.Importanța jucăriilor, adecvate fiecărei vârste, este de mult timp cunoscută atât în rândul specialiștilor, dar mai ales a părinților. Pentru dezvoltarea emoțională, socială, dar și a inteligenței unui copil este vital ca primii ani de viață să fie plini de instrumente ajutătoare, care să-i ghideze cel mai bine în drumul lor spre viața adultă. Iar jucăriile au un rol important în acest proces.

Jucării pentru copii - beneficii pentru dezvoltarea inteligenței
Mai ales pentru copii crescuți la oraș, jucăriile au un rol formator în dezvoltarea lor. Dacă până la patru sau cinci ani un copil poate fi satisfăcut de orice tip de jucărie care îi atrage și captivează atenția, odată ce crește în vârstă, lucrurile se schimbă.

Când ajung la vârsta curiozității, copii trebuie să aibă parte de jucării care să îi ajute și să îi îndrume în căutarea răspunsurilor și care să le dezvolte imaginația. Dacă ești părintele unui copil cu vârsta cuprinsă între cinci și zece ani, iată câteva lucruri pe care trebuie să le ai în vedere când îi cumperi jucării:
1. Varietate. Ai grijă să nu cumperi același tip de jucărie, care în cele din urmă îl va plictisi pe cel mic.
2. Jucăriile pentru copii de cinci ani sau mai mult trebuie să fie flexibile și versatile, mai exact să poată fi cu ușurință dezmembrate și reasamblate.
3. Ideal ar fi să fie de dimensiuni mici, pentru a putea fi ușor de manevrat și de combinat cu alte jucării.
4. Ar trebui să reprezinte personaje reale care să îi ajute pe cei mici să identifice mai clar realitatea.
5. Optează pentru o jucărie simplă și nu foarte costisitoare, pentru că știm cu toții că jucăriile copiilor de cinci ani sau mai mult „se strică” foarte rapid.

Psihologii spun că este bine ca un copil să-și aleagă singur jucăriile, acesta trecând prin mai multe perioade de interes, de la dinozauri, casa păpușilor sau ferma de animale. Ca părinte, poți să fii atent la interesele pe care micuțul tău le arată și să-i faci mici cadouri care să se plieze pe acestea.

Când investești într-o nouă jucărie, pe lângă interesul copilului, trebuie să ai în vedere și etapele sale de dezvoltare și capacitatea jucăriei de a stimula jocul, preferabil cu alți copii.

Din jucăriile unui copil de peste cinci ani nu ar trebui să lipească următoarele:
1. Tricicletă sau trotinetă, role sau mingi.
2. Jucăriile care mimează activitățile exterioare, precum jucăriile de călărit.
3. Puzzle și lego.
4. Jucării care imită activități reale, precum case de păpuși și obiecte de mobilier, păpuși sau figurine sub formă de pompier, polițist sau doctor, mijloace de transport, ca mașinuțe.
5. Jucării de pluș care reprezintă animale sau insecte.
6. Materiale, precum plastilina, hârtia creponată, cu care micuții se pot juca și cărora le pot da diverse forme creative.
7. Jocuri care să conțină litere și cifre.
8. Instrumente muzicale.

Jucăriile, fie că vorbim de jucăriile copiilor de cinci ani sau mai mult, sau a celor mai mici, reprezintă o bază solidă de dezvoltare a inteligenței și a imaginației, fiind singurele instrumente de educație pe care aceștia le pot asimila.

Având în vedere că părinții au la dispoziție o varietate nelimitată de jucării pentru copii, este important ca aceștia să țină cont de semnalele celui mic față de diferitele tipuri de jucării. O jucărie cu care copilul nu rezonează nu îl va ajuta în nici un fel. Copii au nevoie de jucării inteligente și educative. Până la vârsta de trei, patru ani, un copil nu face diferența între ce este al lui sau al altuia, de aceea jucăriile unui copil de cinci ani trebuie să satisfacă noile dorințe și curiozități care vin odată cu vârsta.

Copii asimilează foarte mult din informațiile din jur, iar jucăriile care le definesc copilăria și jocurile în care sunt angrenați de mici au darul să îi deschidă față de lume și să-i ajute să înțeleagă ce se întâmplă în jurul lor.

Sursa: Digital Workforce
Sursa foto: https://unsplash.com/photos/Z9AU36chmQI .

"Jucarii pentru copiii intre cinci si zece ani" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre :
Noua structura a anului scolar 2012-2013 si programul

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent