· articole
· intamplari

Jucati-va cu plastilina!jpg?oh=ce467f4086aab3008dc665dfceb4754a&oe=57789BD9&__gda__=1468540520_8701b7c457a0496207bd785f72b41cca"/>
Vei fi uimită să afli câte beneficii are jocul cu plastilina pentru copilul tău!

Nu este de mirare că cei mici adoră jocul cu plastilina – cu ea pot modela, sculpta, pot crea forme năstrușnice. Dar știai că această activitate are și numeroase beneficii pentru dezvoltarea lor? În revista Mami (decembrie 2015) am găsit câteva motive pentru ca plastilina să nu lipsească din casa ta!

5 beneficii ale jocului cu plastilina

• În timp ce modelează plastilina, mușchii degetelor, ai încheieturilor și ai brațelor celui mic se întăresc. Acești mușchi sunt foarte importanți, pe măsură ce puiuțul va învăța să deseneze și să scrie, iar mai apoi să dobândească alte abilități, cum ar fi desfacerea nasturilor de la hăinuță, închiderea și deschiderea fermoarului și legarea șireturilor.
• Plastilina ajută și la dezvoltarea creativității și a imaginației, ceea ce poate conduce, ulterior, la dezvoltarea limbajului. Cu timpul, capacitatea micuțului de a comunica verbal va spori considerabil și copilul va dobândi îndemânarea de a formula concis ceea ce dorește, de a-și exprima sentimentele și de a reflecta asupra propriilor experiențe.
• Capacitatea plastilinei de a fi modelată cu ușurință se poate transforma într-o adevărată terapie care-i va ajuta să se calmeze pe ștrengarii mai aprigi la mânie, anxioși sau stresați.
• Aptitudinile cognitive sunt și ele dezvoltate în timp ce copilașul tău încearcă să rezolve problemele apărute în timpul creației. Astfel, vor apărea întrebări de tipul cauză/ efect: „Cum să transform asta în ceea ce-mi doresc?”, „Ce se întâmplă dacă așez asta aici?”
• Plastilina ajută și la îmbunătățirea memoriei - odorul tău va încerca să-și amintească forma lucrurilor pe care le-a văzut sau întâmplările și situațiile prin care a trecut și să le recreeze, jucându-se.

Sugestie de joc: lumea dinozaurilor
Este nevoie de: plastilină în diferite culori, dinozauri mici din plastic, rămurele mici din plante tăiate din grădină sau adunate în timpul unei drumeții

Mod de lucru.
Copilul va realiza un decor pentru dinozauri, pentru joacă și ascunziș. Pentru asta, sugerează-i să înfigă crenguțele în bucăți de plastilină pentru a da formă peisajului înconjurător. Apoi, spune-i să modeleze peșteri de diferite dimensiuni din plastilină. Nu intra în jocul lui decât la început, pentru a-i stimula creativitatea, apoi lasă toată „organizarea” în seama copilului. Să nu te miri dacă vor apărea lacuri, râuri, vulcani, munți etc

Editor: Adina Gruia, Foto: 123RF.com .
"Jucati-va cu plastilina!" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Magazin de jucarii
Articolul cel mai citit despre joaca:
Activitati pentru copii

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent