· articole
· intamplari

King George: King George: KING GEORGE ENGLISH ACADEMY

Autor: Anonim
data publicarii: 20.06.12


Competenţa lingvistică a individului este prioritară în spaţiul cultural european, de aceea misiunea formativă a învăţământului este coerent exprimată în statele avansate.

Conceptul de educaţie timpurie are în vedere şi învăţarea limbilor străine, cercetările aratând că pe parcursul primilor ani de viaţă, copiii trec printr-o perioadă în care învaţă mult mai uşor o limba straina. Astfel, cu cât copilul este expus interacţiunii cu o altă limbă decât cea materna, cu atât va creşte abilitatea sa de a înţelege şi de se exprima şi în limba maternă. Propunerea King George este de a le oferi copiilor această posibilitate, având în vedere limba engleză în primul rând, cu care sunt familiarizaţi copiii începând cu vârsta de 3 ani, pregătindu-i astfel pentru succesul academic viitor.Copiii au capacitatea de a invata o limba in mod diferit decat adultii, astfel incat inainte de adolescenta isi vor insusi cu usurinta limba respectiva si vor dobandi o pronuntie identica cu cea a vorbitorilor nativi ai acelei limbi. Multi dintre adultii care incep sa invete o limba straina in timpul liceului sau chiar mai tarziu se uita uneori cu invidie la copiii lor bilingvi cu cata usurinta invata o limba straina care lor le-a luat atat timp si efort. O parte dintre copiii bilingvi folosesc ambele limbi invatate cu aceleasi abilitati, pe cand unii dintre ei invata una dintre cele doua limbi mai bine decat pe cealalta. In ambele cazuri insa, orice copil bilingv va dobaindi o capacitate superioara de intelegere si invatare a unei limbi straine mai tarziu in viata. Chiar daca copilul nu vorbeste cea de-a doua limba, chiar si numai faptul de a auzi ceva in acea limba isi va pune amprenta asupra dezvoltarii sale lingvistice de mai tarziu si-i va crea un avantaj educational. Prin contactul cu o alta cultura/limba, copilul va putea sa inteleaga oamenii din afara culturii sale materne. Chiar daca acesti copii traiesc langa persoane pentru care cea de-a doua limba invatata de copil nu este limba materna, ei vor intelege la un moment dat cum aceeasi situatie poate fi interpretata diferit in doua culturi/limbi diferite.

Însuşirea unei limbi străine schimbă literalmente modul în care e văzută lumea, existând conexiuni mult mai profunde care-şi fac aparitţa în timpul procesului de învăţare. Împreună cu învăţarea cuvintelor şi a gramaticii, învăţăm inconştient un mod cu totul nou de a vedea lumea. Există o strânsă legătură între limbă, cultura şi cunoaştere.

Învăţarea unei limbi străine ar trebui să înceapă în jurul vârstei de 3 ani, când copilul şi-a însuşit relativ limba maternă, pentru a evita riscul de interferenţă. La această vârstă, obiectivele se limitează la formarea abilităţilor de a percepe sunetele limbii şi la constituirea unui vocabular pasiv, mai târziu, de la vârsta de patru ani, urmărindu-se însuşirea de către copii a unui vocabular activ, formarea abilităţilor de a se exprima în propoziţii.

Învăţarea eficientă a unei limbi străine la o vârstă timpurie depinde în primul rând de relaţia educator/adult –copil şi de metoda/ maniera în care copiii sunt expuşi experienţei lingvistice, respectându-se totodată principiile învăţării unei limbi străine la vârstă preşcolară: principiul bunei comunicări, principiul bilingvismului şi principiul formatului narativ.În cadrul acestor grupe, predarea se face exclusiv în limba engleză, după curriculum-ul preșcolar britanic (bazat pe Early Years Foundation Stage & Primary Frameworks). Grupele de copii sunt constituite după criteriul vârstei, conform nivelelor din învățământul preșcolar britanic: 2-3s, 3-4s, 4-5s, 5-6s.

Copiii învaţă a doua limbă prin metoda fonetică, adică prin expunerea la sunetele limbii engleze.

In predare sunt utilizate metodele interactive, softuri educaționale specifice, datorită eficienței lor în ceea ce privește comunicarea și vorbirea fluentă: role-play, mini-scenete, brainstorming, jocuri didactice.

Predarea se face după manuale și caiete de lucru elaborate de prestigioase edituri didactice britanice: Longman, Express Publishing, Oxford University Press, MacMillan. De asemenea, sunt folosite în metodele de predare și softuri educaționale interactive.

La King George English Academy oferim un mod revoluționar de a pune în practică cunoștințele acumulate la diferite discipline de învățământ. Produsele informaționale multimedia sunt furnizate de companii cu renume în domeniul programelor educaționale pe suport electronic (Softwin, Isa, Varox) și sunt în primul rând interactive și interesante, dar și moderne și intuitive.

Datorită acestor materiale didactice complexe (programe interactive, desene, planșe, mulaje, proiecții, sau pur și simplu realitatea înconjurătoare) copiii sunt captivați și totodată stimulați să descopere cât mai mult despre materia respectivă.

Principalul avantaj al acestor softuri educaționale pe suport electronic îl constitue faptul că pot prezenta foarte aproape de realitate diferite întâmplări, fenomene, procese, evoluții, modificări sau tehnici, din domeniile artei, științei și cunoașterii.

Formarea competențelor descrise prin programa școlară nu este posibilă doar prin utilizarea unor strategii clasice de predare-învățare-evaluare. Instruirea diferențiată individuală, pe grupe de nivel, cu ajutorul softului educațional realizat de către educatoare, poate fi o alternativă de succes.

Introducerea calculatorului în gradinita nu trebuie sa constitie un scop în sine, ci o modalitate de creștere a calității, a eficienței învățării și predării. Folosirea calculatorului reprezintă o nouă strategie de lucru a educatoarei și a copiilor, un nou mod de concepere a instruirii și învățării, care îmbogațește sistemul activităților didactice pe care aceștia le desfășoară și prezintă importante valențe formative și informative. Astfel, prin intermediul lui, se oferă copiilor modelări, justificări și ilustrări ale proceselor și conceptelor abstracte, ilustrări ale proceselor și fenomenelor neobservate sau greu observabile din diferite motive.

Cu ajutorul programelor didactico-informatice, a softurilor educationale, se eficientizeaza procesul de predare-învatare-evaluare a cunostintelor. Utilizând softurile educationale în cadrul activitatilor se vor dezvolta: gândirea logica, spiritul de observatie, memoria vizuala, atentia voluntara, operatiile intelectuale prematematice, deprinderile de lucru cu calculatorul, abilitatile de utilizare a informatiilor primite prin intremediul softurilor educationale.

Utilizarea soft-urilor educationale în activitatile din gradinita, se dovedeste a fi un instrument de învatare eficient, care determina aparitia unor modificari semnificative în achizitia cunostintelor si în atitudinea fata de învatare a copiilor. Copiilor le place mai mult sa învete prin intermediul soft-urilor educationale, decat prin metode traditionale, acestea contribuind la dezvoltarea unor atitudini pozitive fata de învatare si la îmbunatatirea rezultatelor obtinute.

In cadrul KING GEORGE ENGLISH ACADEMY activitatile sunt structurate pe teme din curriculum-ul britanic: Finger play games, Drama class, Yippeee Blue/Green, Nursery rhymes, Stretch and Grow, Magic hands, Gym songs, Sensory games, facilitand astfel copiilor achiziţia de vocabular şi stimulandu-i a învaţa şi vorbi limba engleza.
Director educativ King George,psih. Ana-Maria Dodu.

"King George: King George: KING GEORGE ENGLISH ACADEMY" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de Anonim

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent