· articole
· intamplari

Katja Perrey: Tendinte in gradinarit 2011Katja Perrey ne spune care sunt anul acesta tendintele in materie de gradinarit, raspunzand si la doua probleme care ne preocupa foarte mult: criza si situatia spatiilor verzi publice din orasele romanesti.

Despre criza si gradinarit
„Criza nu a avut un impact negativ asupra afacerilor mele, dimpotriva. In Germania circula o vorba cum ca daca nu ai bani sa calatoresti, atunci faci o vizita in Balconia – pur si simplu ramai acasa. Pe timpul crizei, oamenii isi indreapta atentia catre casele, gradinile si balcoanele lor, infrumusetand spatiul din imediata apropiere si creand un fel de paradis personal.

”Cum pot creste spatiile verzi

„Una dintre solutiile prin care se poate creste spatiul verde in mediul urban ar fi transformarea proprietatilor in parcuri, lucru ce nu poate fi realizat decat de consiliul de administratie si de primar. Dar pentru ca terenurile sunt foarte scumpe, nu cred ca aceasta solutie este viabila.

O alta solutie, neexploatata inca, ar fi reamenajarea suprafetelor de pe blocurile de apartamente. Acestea pot fi transformate in acoperisuri verzi: in unele locuri finisajele conventionale pot fi inlocuite cu plante de talie mica, iar in altele se pot amenaja terase impodobite cu plante in ghiveci.”

Acoperisurile verzi au nevoie de ajutor

„Membranele si materialele izolante necesare se pot gasi deja in Romania, dar aceste acoperisuri verzi nu sunt deloc ieftin de amenajat. De aceea, pentru realizarea lor va fi nevoie de ajutoare de la primarii sau de la bugetul de stat, asemenea celor care se acorda in prezent pentru reabilitarea termica a cladirilor.”

Citeste ce este la moda in gradinarit in numarul de ianuarie-februarie 2011 al revistei Casa si gradina.

Katja Perrey
Horticultor/designer peisagist
Membru activ al Consiliului Roman pentru Cladiri Verzisi al Societatii Internationale de Horticultura
www.katjaperrey.com

Articol EXCLUSIV ONLINE
Productie: Sabina Usurelu
Foto: Dan Piersinaru, Shutterstock

Citeste mai multe pe www.casa-gradina.ro
.

"Katja Perrey: Tendinte in gradinarit 2011" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre de pretutindeni:
Cele mai frumoase ghicitori pentru copii

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent