· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: La Brasov, peste 100 de copii, transferati din orfelinate in case de tip familia

Autor: onush
data publicarii: 13.08.05
Doua centre pentru primirea minorilor - Micul Print si Barza Mica - din judetul Brasov au fost inchise, cei aproximativ 100 de copii fiind transferati in casute de tip familial. Micutii sunt mult mai bine ingrijiti de acum, pentru ca ei nu mai sunt crescuti in regim de internat. Intr-o casuta de tip familial traiesc 12 copii, de care au grija 14 persoane, a caror preocupare nu este doar cresterea micutilor, ci si modul in care acestia reusesc sa se integreze in societate. Anul trecut au fost date in folosinta doua case de tip familial la Rasnov si Zarnesti, iar ieri au fost inaugurate alte cinci la Tarlungeni, Lunca Calnicului, Harman si doua la Sacele.

De asemenea, in prezent se lucreaza la amenajarea unor centre de zi la Budila, Teliu si Fagaras, iar fosta casa de copii de la Barza Mica va fi transformata in centru de primire a adultilor. Investitiile, care s-au cifrat la aproximativ un milion de euro, au fost realizate cu bani obtinuti prin doua proiecte depuse si finantate prin Programul PHARE, intitulate "Copiii mai intai".


Adevarul Online.

"Stiri: Stiri: La Brasov, peste 100 de copii, transferati din orfelinate in case de tip familia" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de onush

Evaluare
scor mediu 2.33
voturi 6


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent