· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: La Cluj, Nu vin banii copiiilor

Autor: onush
data publicarii: 17.08.05
Parintii sunt nevoiti sa astepte cateva luni pentru a-si primi de la Casa de Pensii banii pentru copii *Cinci luni de recuperat *800 de dosare pe luna
De la depunerea dosarului se asteapta cel putin doua luni pana cand ajung banii in firma. "Am depus dosarul in luna martie si nici pana in ziua de azi nu au intrat banii in conturile firmei si nici nu mi s-a spus motivul", ne-a spus Eugen O., unul dintre parintii prejudiciati de sistemul de pensii. "Firmele sunt obligate sa subventioneze asigurarile sociale, din moment ce Casa de Pensii nu vireaza in cont banii cuveniti dupa plata cotizatiei.

Daca e o firma mica, te pot baga in faliment, din moment ce nu ai incasari", este de parere tanarul tata, angajat la firma sotiei sale. Facand un simplu calcul, se poate deduce ca firma respectiva a fost prejudiciata cu aproape patruzeci de milioane de lei vechi, din moment ce indemnizatia lunara de crestere a copilului este de circa 7,3 milioane de lei vechi.
Dosarele cu declaratiile nominale lunare sunt verificate de angajatii CJP, care trebuie sa dea acceptul sau refuzul, in functie de indeplinirea conditiilor impuse de lege. Potrivit purtatorului de cuvant al CJP Cluj, Georgeta Somesfalean, aceasta etapa dureaza foarte mult, din moment ce numai doua persoane sunt responsabile cu verificarea celor circa 800 de dosare de recuperare care se depun lunar. "Avem foarte putini oameni si nici nu putem sa redistribuim personalul, pentru ca dezechilibram procesul de recalculare a pensiilor", a explicat Somesfalean. In cazul in care dosarul este refuzat, CJP trebuie sa trimita o notificare firmei care nu a intocmit bine dosarul sau nu se incadreaza in prevederile legii. Ceea ce este de mentionat e faptul ca dosarul depus de firma lui Eugen O. a fost acceptat ca fiind valabil pentru plata, dar banii nu au fost virati nici pana in ziua de astazi.


Evenimentul Zilei - editia de Transilvania.

"Stiri: Stiri: La Cluj, Nu vin banii copiiilor" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent