· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: La Constanta s-a deschis Centrul Regional de Promovare a Alaptarii

Autor: onush
data publicarii: 26.08.05
Acesta functioneaza la etajul VII al Spitalului de UrgentaIn opinia reprezentantilor autoritatilor sanitare, in prezent, promovarea alaptarii la san este o problema prioritara a tuturor programelor menite sa asigure respectarea drepturilor copilului la sanatate, la traiul intr-un mediu sanatos si la o dezvoltare normala. In Constanta si nu numai, malnutritia constituie o cauza a morbiditatii si mortalitatii la copii, situatie strans legata de scaderea dramatica a alaptarii, in ciuda faptului ca aceasta constituie cel mai bun mod de a imbunatati sanatatea si starea de nutritie a sugarilor si copiilor mici. In plus, reduce riscurile materne de a dezvolta cancer mamar si ovarian si osteoporoza, precum si riscul abandonarii nou-nascutului. Asadar, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta s-a deschis de curand Centrul Regional de Promovare a Alaptarii.

Medicul sef al sectiei de Neonatologie din cadrul SCJU, Teodora Bucur, a declarat ca centrul este deschis la etajul VII si este de un real ajutor mamicilor, deoarece copilul care se hraneste de la san in primele luni ale vietii este ferit de foarte multe boli. In plus, in ajutorul mamelor vin si cele 150 de cadre medicale existente in maternitatea Constanta care au fost instruite cu sprijinul UNICEF.


Ziua de Constanta.

"Stiri: Stiri: La Constanta s-a deschis Centrul Regional de Promovare a Alaptarii" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
26.08.05 14:21: bdliana
Dr. TEODORA BUCUR este medicul copilului meu. Ii multimesc din suflet! Datorita doamnei doctor am reusit sa o alaptez pe Alexia an si luni. M-a invatat sa o tin la san la oer de la nastere. A venit acasa de cate ori a fost nevoie. Cuvintele nu pot exprima recunostinta pt. tot ce a facut pt. mine si admiratia pt. ce va face pt. alte mamici si alti copii.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent