· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: La Zorky’s Planet se inaugurează primul roller coaster indoor

Zorky’s Planet, singurul parc de distracţii indoor din România, lansează primul roller coaster instalat într-un shopping center din Europa de Est.
jpg"/>

Conceptul roller coaster-ului a fost dezvoltat într-un mod ingenios de către producătorul italian IEPARK, în colaborare cu ingineri și analiști constructori ai AFI Palace Cotroceni și Britta Trading. IEPARK este una dintre cele mai vechi și mai cunoscute companii italiene producătoare de echipamente pentru parcuri de distracții, cu o reputație excelentă în domeniu, iar Britta Trading este cel mai mare dezvoltator de parcuri de distracții indoor din România.

Construcția coaster-ului (proiectarea, designul, producerea, transportul și instalarea) a durat 14 luni și a presupus o atenție deosebită la detalii, întrucât integrarea sa în incinta mall-ului AFI Palace a fost realmente o provocare. Rezultatul final este un roller coaster dedicat atât adulților, cât și copiilor, capabil să ajungă la viteza de 45 km/h, având o lungime de 140 m și o greutate de 40 de tone. Întrucât siguranța și confortul pasagerilor sunt prioritare, construcția a fost realizată în concordanță cu standardele europene EN 13814 și autorizația ISCIR.

Roller coaster-ul are 16 locuri, iar la montarea lui au lucrat firme renumite de proiectanți din Italia și din Israel. O cursă cu roller coaster-ul durează un minut și jumătate, accesul fiind permis copiilor în vârstă de minim trei ani, cu o înălţime mai mare de 1,10m. Preţul unei aventuri cu trenulețul este de 25 de lei.

Lucia Prăjișteanu, Director General Britta Trading SRL, povestește că „Zorky’s Planet este un proiect amplu pe care am dorit să-l dezvoltăm pentru a putea oferi distracţie pentru toate vârstele. Roller coaster-ul vine ca o completare la atracţiile variate pe care parcul de distracţii le oferă şi devine o experienţă de neuitat pentru toţi cei care pornesc în marea aventură zorkyană. Montarea acestuia într-un spaţiu închis a fost o provocare, dar mă bucur că suntem primii care oferă românilor astfel de distracţii.”

Construcția roller coasterul-ului înseamnă și un design personalizat, în armonie cu tematica parcului Zorky’s Planet. Astfel, jocurile de lumini și coloritul atractiv se îmbină cu elementele deja existente în Zorky, desprinse din imaginația copiilor. Designul deosebit al trenului a fost realizat de un român, design preluat ulterior de marii producători internaționali din piața de entertainment.

Decizia de a crea un roller coaster a fost foarte bine primită de reprezentanții AFI Palace: „Am promis întotdeauna Mega Fun și foarte multe surprize. Așadar, ne respectăm promisiunea. Astăzi inaugurăm roller coaster-ul pentru care am lucrat mai mult de un an și nu ne oprim aici. Pregătim deja următoarea surpriză.”, a declarat Israel Visel, Manager of Romania Malls Division & AFI Palace Cotroceni.

***

Despre Zorky’s Planet
Amenajat pe o suprafață de 2000 de metri pătraţi, Zorky's Planet este primul parc de distracţii din România instalat într-un centru comercial, în AFI Palace Cotroceni, la etajul 1.

Gândit pentru a asigura cât mai multe variante de distracţie pentru întreaga familie, Zorky's Planet oferă vizitatorilor săi un loc de joacă pentru copii cu tobogan gonflabil, labirint, tiroliană, piscină cu bile, turnuri cu bile, plasă elastică, jocuri electronice şi mecanice, maşinuţe tamponabile, carusele, trenuleţe şi multe altele. Toate aparatele sunt de cear mai bună calitate, importate de la renumiţi furnizori din Italia, Anglia şi Germania, oferind un maxim de siguranţă.Dezvoltatorul conceptului Zorky's Planet, compania Britta Trading, cu o experienţă relevantă în crearea de locuri de joacă indoor pentru copii, a adus pentru prima dată în România sistemul american de operare bazat pe carduri. Această modalitate de acces la jocurile electronice este modernă şi uşor de folosit, atât de către copii, cât şi de către părinţi.

Zorky's Planet oferă tuturor vizitatorilor o multitudine de atracţii: piese de teatru pentru cei mici şi mari, în fiecare sâmbătă, cu intrare gratuită şi facepainting inclus, organizări de petreceri pentru zile de naştere, spectacole, evenimente speciale şi concursuri. Mai multe detalii despre Zorky’s Planet găsiţi pe www.zorkysplanet.ro.

Despre Britta Trading SRL
Înfiinţată în anul 2008, Britta Trading SRL a lansat în România unul dintre cele mai mari locuri de joacă din Bucureşti - Magic City - amenajat în interiorul centrului comercial Băneasa Shopping City. În anul 2010, Britta Trading SRL și-a extins activitatea prin amplasarea a 10 Kiddie Ride-uri pentru copii între 3 şi 7 ani, în interiorul Carrefour Feeria, din Băneasa. În același an, Britta a inaugurat primului parc de distracţii indoor din România - Zorky’s Planet - amenajat la etajul 1, în AFI Palace Cotroceni.
"Stiri: Stiri: La Zorky’s Planet se inaugurează primul roller coaster indoor " | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent