· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: La ce sa va asteptati atunci cand cumparati un animal dintr-un pet-shop

Cei mai mulţi oameni se gândesc că soluţia cea mai simplă de a lua acasă un animal de companie o reprezintă pet shop-urile. Se duc la magazin şi iau animalul din vitrină, fără să ştie ce îi aşteaptă. Potrivit organizaţiilor de protecţia animalelor, de multe ori puii de la pet shop provin de la aşa zisele ferme de animale şi nu sunt îngrijiţi corespunzător.

Citeşte şi Vreţi să adoptaţi un câine? Ce trebuie să faceţi pentru a salva un căţel din adăpost sau de pe stradă pe
romaniatv.net/vreti-sa-adoptati-un-caine-ce-trebuie-sa-faceti-pentru-a-salva-un-catel-din-adapost-sau-de-pe-strad_101880.html"> RomâniaTV.NET .

În cazurile fericite, omul şi animalul vor convieţui împreună pentru mult timp, fără probleme. În alte cazuri, stăpânul se va lupta cu posibile boli sau probleme de comportament ale animalului. Mai mult, omul nu ştie de unde provine animăluţul cumpărat şi în ce condiţii au fost crescuţi părinţii săi, fiind şanse mari să provină dintr-o fabrică de animale, unde acestea sunt chinuite şi ţinute în viaţă doar pentru a face pui, spun fundaţiile pentru protecţia animalelor.

Citeşte şi Topul celor mai inteligente rase de câini. Află cât de deştept este căţelul tău pe RomâniaTV.NET

Prin achiziţionarea unui animal din pet-shop puteţi încuraja şi susţine comerţul ilegal cu animale. De cele mai multe ori, nu sunt respectate condiţiile de transport, de cazare şi de îngrijire a acestor animale, care ajung să se îmbolnăvească sau să fie chinuite în spaţii şi condiţii nepotrivite pentru nevoile lor. Animalele nu au acte de provenienţă şi nici certificate de sănătate, a declarat Vier Pfoten pentru RTV.NET.Află care este cel mai mare risc pe care ţi-l asumi când cumperi un animal dintr-un pet shop pe RomâniaTV.NET.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent