· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Laptele matern. Deseori copiat. Niciodata duplicat

Autor: roxanamirela
data publicarii: 03.08.10

Anul acesta in intreaga lume vor avea loc peste 500 de evenimente ce vor celebra, promova, proteja si sprijini alaptarea, cu implicarea a aprox. 800.000 de persoane in Saptamana Mondiala a Alaptarii.
Subiectul principal al saptamanii, decis de catre The World Alliance for Breastfeeding Action (WABA), este 10 pasi pentru o alaptare de succes - Spital prieten al copilului.

De 19 ani in 170 de tari se organizeaza celebrarea mondiala a alaptarii in saptamana 1-7 august prin diverse actiuni.
Anul acesta sarbatorirea se va desfasura si in Romania, tema principala fiind „Doar 10 pasi pentru o alaptare de success – Lapte matern.Deseori copiat. Niciodata duplicat“.
Initiativa „Spital prieten al copilului” este un efort global condus de UNICEF si OMS pentru a implementa practici de promovare, protejare si sprijinire a alaptarii. Vor sa se asigure ca toate maternitatile din lume devin si centre de sprijin ale alaptarii.
Cei „10 pasi pentru o alaptare de succes” constituie fundatia initiativei „Spital prieten al copilului” si descriu practicile necesare maternitatilor pentru a sprijini alaptarea. O maternitate este considerata „spital prieten al copilului” atunci cand nu accepta mostre de lapte praf sau substituenti ai laptelui matern cu cost mic, nu ofera tetine sau suzete si implementeaza acesti 10 pasi specifici unei alaptari de succes.
Laptele matern este deseori copiat, insa niciodata duplicat, caci daca ar fi fost posibil, cu siguranta, si-ar merita toti banii. Cercetarile au demostrat ca bebelusii alaptati sunt mai sanatosi si costurile de ingrijire medicala se reduc radical crescand astfel calitatea vietii.
Vino alaturi de noi in incercarea de a implementa acesti pasi in spitalele din Romania.Participa la Saptamana Mondiala a Alaptarii intre 1 si 7 august 2010 si ajuta-ne sa promovam avantajele alaptarii inca din prima ora de viata!
Marti, 3 august 2010, Asociatia pentru Nastere Naturala si Alaptare ne reuneste in Parcul Izvor dupa ora 18:30 in cadrul Grupului de sprijin pentru alaptare – intalnirea mamicilor (si taticilor) de copilasi fericiti si senini. Veniti impreuna cu bebelusul, copilul, sotul, mama, soacra, prietenele gravide sau oricine credeti ca are ceva de invatat sau de impartasit despre bucuriile, implinirile si bineinteles, dificultatile legate de alaptare.Sambata, 7 august 2010, va avea loc “Maratonul alaptarii”, organizat in AFI Palace Cotroceni (etajul 1), unde ne asteptam ca peste 100 de mamici sa fie prezente pentru a alapta.

"Stiri: Stiri: Laptele matern. Deseori copiat. Niciodata duplicat" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de roxanamirela

Evaluare
scor mediu 3.66
voturi 6


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent