· articole
· intamplari

Laringita acuta, o urgenta medicala
Cel mic tuseste, stranuta si-l doare gatul, cu toate ca este abia a treia zi de cand merge la gradinita? Nu trebuie sa te sperii. Vremea din ce in ce mai capricioasa contribuie la intensificarea virozelor respiratorii.

In plus, Mirela Turcu , medic specialist ORL, la clinica Zone Medical Estet, spune ca este normal, ca un copil sa prezinte, in medie, 6-7 episoade de raceala anual.

Anca Ardeleanu
„Sistemul imunitar al copiilor este in formare, de aceea ei sunt vulnerabili la infectii. Cu toate ca afectiunile din sfera ORL la copii sunt usoare, daca nu sunt tratate corespunzator, ele pot evolua imprevizibil, iar complicatiile apar frecvent si destul de repede„ ne-a spus medicul specialist.

Cele mai frecvente afectiuni ORL la copii sunt rinofaringita acuta si adenoidita acuta. „Acestea au debut brusc si se manifesta prin obstructie nazala, rinoree mucopurulenta, stare generala proasta, febra sau subfrebilitate, cefalee, scaderea poftei de mancare. Cel mai frecvent rinofaringitele sunt de cauza virala, astfel incat tratamentul este simptomatic cu dezobstructia foselor nazale, antitermice, antiinflamatorii, aerosoli, hidratarea corecta a copilului.
Atentie!
Tratamentul antibiotic se prescrie numai in cazul suprainfectarii bacteriene.

Desi relativ usoare, aceste afectiuni trebuie tratate, deoarece in lipsa tratamentului pot aparea complicatii precum sinuzita, otita medie„ ne-a explicat dr. Mirela Turcu .

O alta afectiune des intalnita la copii este amigdalita acuta pultacee. Principalele simptome ale afectiunii sunt: dureri de gat accentuate la inghitire, febra, tuse seaca, oboseala, lipsa poftei de mancare, marirea ganglionilor de la nivelul gatului. Amigdalele palatine sunt marite ca volum si sunt acoperite de puncte albe de puroi. „Trebuie stiut ca amigdalita acuta pultacee poate evolua spre complicatii: otite, sinuzite, flegmon amigdalian, complicatii cardiace, articulare, renale.
Tratamentul consta in administrarea de antiinflamatorii, antitermice, antibiotic cu spectru larg, antiseptice faringiene, o buna hidratare si vitamine. Este foarte important sa diferentiem o amigdalita virala de una streptococica. In formele virale nu se recomanda administrarea de antibiotic, iar o administrare a lor este pur inutila„ ne-a explicat dr. Mirela Turcu de la Zone Medical Estet.

O alta afectiune frecvent intalnita la copiii mici si la sugari este laringita acuta. Acesta apare de regula dupa o alta infectie de cai respiratorii (adenoidita, amigdalita acuta). Principalele simptome sunt febra, starea de agitatie, vocea ragusita, tuse iritativa, greutate in respiratie. Medicul sustine ca acesta afectiune reprezinta o urgenta medicala si de aceea, daca copilul tau prezinta simptomele enumerate mai sus, este indicat sa te prezinti cat mai repede la cabinetul medical pentru instituirea tratamentului specific.

Otita medie acuta este o alta afectiune din sfera ORL intalnita la copii. Aceasta apare dupa o rinofaringita, adenoidita acuta sau cronica. Principalii factori favorizanti sunt: umezeala, temperatura scazuta sau schimbarile de temperatura, imunitatea precara dar si alergiile. „Copilul prezinta durere intensa la nivelul urechii, hipoacuzie, febra, senzatia de presiune auriculara, agitatie. Tratamentul este medicamentos cu urmarirea dezobstructiei nazale, antibiotic, antitermice, antialgice, antiinflamatorii , aerosoli pentru o perioada de 10-14 zile. Este indicat ca cel mic sa fie reevaluat la cateva zile de la inceperea tratamentului. Extrem de important este faptul ca nu trebuie uitat tratamentul factorilor favorizanti locali: adenoidita cronica, amigdalita cronica, rinosinuzita„ a completat medicul specialist.

.

Clinica Zone Medical Estet face parte din cea mai mare platforma de clinici private din Romania – Consultaclick.ro

Consultaclick este o platforma de programari medicale online, fiind o retea formata din peste 300 de clinici si spitale private din Romania si peste 3000 de medici afiliati in retea.

Rolul platformei este sa faciliteze accesul pacientilor la servicii medicale private, de a le pune la dispozitie oferte medicale care sa ii ajute sa faca economie in bugetul personal si de a le oferi informatii utile.

Pana in prezent prin intermediul platformei Consultaclick s-au efectuat peste 40000 de programari medicale. Pacientii pot alege un doctor sau o clinica pe baza ratingurilor primite de la alti pacienti, dupa pret sau pe baza criteriului proximitatii.
.

"Laringita acuta, o urgenta medicala " | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre boli, rani:
Candidoza (Candida Albicans)

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent