· articole
· intamplari

Lectia despre anotimpuri in 10 pasiInvata-l pe cel mic despre succesiunea celor patru anotimpuri prin modalitati amuzante si jucause.
jpg"/>Pe masura ce creste, micutul tau devine din ce in ce mai curios, inclusiv in ceea ce inseamna schimbarea vremii si a anotimpurilor. Este fascinat mai ales de minunile naturii: topirea zapezii, caderea frunzelor sau ciripitul pasarelelor. Asa ca pentru a-i preda lectia de stiinta, este mai bine sa abordezi o tehnica distractiva.

1. Jurnalul de stiinta – O data pe saptamana sau pe luna,, mergeti la plimbare doar pentru a observa natura inconjuratoare. Cand va intorceti acasa, rugati-l pe prichindel sa deseneze ce a vazut – pasari, flori, oameni. Acest exercitiu il va ajuta sa-si dezvolte spiritul de observatie.
2. Plimbare pentru simturi – Cand mergeti prin cartier sau prin parc, opriti-va din cand in cand si incurajati-l pe cel mic sa asculte, sa priveasca, sa miroasa si sa atinga ceea ce i se pare schimbat. Intrebati-l apoi daca i se pare cald sau frig, aerul uscat sau umed s.a.m.d.
3. Gustul anotimpurilor – O data cu fiecare anotimp, ia-l pe puiul tau si mergeti la piata pentru a face cumparaturi de sezon. Fructe, legume, tot ce este specific vremii trebuie trecut pe o lista, astfel incat micutul sa se familiarizeze cu ele.
4. Sarbatoarea primei dati – Marcheaza pe calendar prima zi cand copilul trebuie sa se imbrace mai gros, pentru ca vine frigul sau prima zi cand are voie sa manance o inghetata. Aminteste-i cand se apropie data primei zile din calendarul de sezon.
5. Moda de sezon – Discutati despre hainele pe care fiecare anotimp le necesita si eventual atrage-i atentia micutului cand trebuie sa puna un pulover in plus sau cand poate sa treaca la tricouri, astfel incat sa il intrebi ce parere are despre schimbari.
6. Soarele – Aceeasi discutie o puteti deschide si despre lungimea variabila a zilei si a noptii o data cu fiecare solstitiu si echinoctiu. In plus, este de remarcat si puterea cu care soarele ne incalzeste in functie de anotimp.
7. Vremea in desene – Il poti incuraja pe pitic sa deseneze in fiecare zi un simbol pentru vremea de afara. Zile insorite, nori, ceata, toate pot fi reprezentate intr-un fel propriu de copil, iar la sfarsitul fiecarei luni puteti face un bilant.
8. Planteaza o floare – Cumpara toamna, in octombrie sau noiembrie, un bulb al unei flori care infloreste primavara. Planteaza-l in curte sau in gradina bunicilor si observati evolutia de-a lungul iernii si primaverii.
9. Atlas cu animale – Puteti sa va jucati de-a urmaritul animalelor. In fiecare anotimp, puteti sa pretindeti ca va duceti sa gasiti cu binoclul diferite animale de padure, sau chiar sa mergeti daca aveti unde sa faceti o excursie.
10. Colectia de frunze – Culegeti frunze vara si apoi cautati aceleasi specii si toamna pentru a vedea diferenta. Copilul le va studia cu fascinatie ca sa vada modificarile.

Autor: Alexandra Badita

Sursa: Education.com
http://www.education.com/magazine/article/10-ways-teach-child-seasons/.
"Lectia despre anotimpuri in 10 pasi" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 2.75
voturi 4


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent