· articole
· intamplari

Lectia de stiinta de la gradinitaElevii clasei intai au in orar materia stiinte naturale, dar ei sunt introdusi in tainele stiintei inca de la gradinita.

Inainte ca doamna invatatoare sa predea prima lectie de stiinte, copilul este deja invatat de doamna educatoare deste natura si om. Introducerea este la nivel general, de cunostinte care sa il ajute pe cel mic sa inteleaga mai bine lumea inconjuratoare, cu atat mai mult cu cat la aceasta varsta este plin de intrebari.

Curiozitatea si dorinta de a explora tot ce misca imprejur ii vor fi incurajate la gradi.

Aici, va invata despre:

Plante si animale. Natura este prima care ii starneste micutului curiozitatea, asa ca va fi incantat sa afle cate ceva despre ea. Va invata cum sa le recunoasca, sa le descrie si sa le ingrijeasca.

Cele cinci simturi. Gustul, mirosul, vazul, auzul si simtul tactil ii sunt exploatate celui mic la maximum pentru a face cunostinta cu lumea inconjuratoare.

Dezvoltarea gandirii. Puiul tau va invata sa puna intrebari, sa asculte, sa oberve detalii si sa intreprinda mici experimente.Activitati sportive. Copiii sunt adeseori dusi, in sezonul de primavara sau toamna, in parc sau in curtea gradinitei pentru putina miscare. In acest fel, ei invata cat de importanta este dezvoltarea fizica prin exercitii de gimnastica, alergare si sporturi de echipa.

Obiceiuri sanatoase. Cu siguranta, prichindeii au invatat de acasa regulile de igiena personala, dar la gradinita va aprofunda obiceiurile despre curatenia proprie, dar si a locului unde stau. Spalatul pe dinti si ordonarea jucariilor sunt primele pe lista.

Alimentatie. Cat de important este sa manance sanatos, care sunt alegerile cele mai bune cand vine vorba de mancarem, obiceiuri culinare in diferite culturi si bunele maniere la masa sunt doar cateva dintre lectiile predate de doamna educatoare.

Siguranta. Primul ajutor si regulile de siguranta sunt prezentate micutilor pentru a se descurca in situatii limita. De asemenea, ei trebuie sa cunoasca faptul ca pot suna la 112 pentru a cere ajutor in astfel de imprejurari.

Articol: Exclusiv online
Text: Alexandra Badita
Sursa: School.familyeducation.com, mami.ro
.

"Lectia de stiinta de la gradinita" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Magazin de jucarii
Articolul cel mai citit despre joaca:
Activitati pentru copii

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent