· articole
· intamplari

pampers: pampers: Lectura, o activitate benefica pentru dezvoltarea micutului tauPasiunea pentru lectură începe încă din copilărie, când micuţii sunt fascinaţi de cuvintele părinţilor care le povestesc diferite întâmplări sau le prezintă lumea înconjurătoare. Aşadar, membrii familiei sunt primii care pot cultiva celor mici pasiunea de a citi, recurgând la activităţi care stimulează astfel de aptitudini şi pasiuni.

com/xcq98n.jpg"/>

Iată câteva sfaturi pentru a transforma cititul într-o activitate centrală în viaţa copilului tău:

Vorbeşte cât mai mult cu copilul tău! Foloseşte-ţi faţa şi vocea pentru a-i povesti totul despre lume şi despre el însuşi. Alege-ţi momentele în care e liniştit şi atent şi începe pur şi simplu să vorbeşti. Copilul tău îţi cunoaşte sunetul şi ritmul vocii, deoarece te-a ascultat deja încă dinainte de a se naşte. Ajută-l acum să facă legătura între acele sunete şi interacţiunea cu lumea.

Răspunde-i de fiecare dată când gângureşte ceva! Imită sunetele drăgălaşe pe care le scoate. Astfel, învaţă că lumea răspunde la sunete – şi deci cuvintele au o putere ascunsă.

Comportă-te ca un comentator de ştiri! Povesteşte copilului tău ce ai făcut toată ziua, ce faci cu el şi chiar ce anume citeşti în prezenţa lui. Îl vei ajuta să facă legătura între cuvinte şi evenimente; îl vei ajuta deci să deprindă componentele povestirii.

Spune-i ce nume poartă toate obiectele cu care vine în contact! Pe măsură ce ai grijă de copil, spune-i cum îl cheamă, cum se numesc părţile corpului, hăinuţele şi celelalte. Deşi legăturile se vor forma în săptămâni sau luni, pui astfel bazele limbajului şi învăţării.

Uitaţi-vă împreună la cărţi cu ilustraţii! Începând de pe la 6 luni, prezintă-i cărţile ca fiind distractive şi interesante. Acceptă că nu poate fi atent mai mult de câteva minute; fiecare minut însă clădeşte dragostea lui pentru citit.

Nu te îngrijora dacă copilul tău încearcă să muşte din carte! Bebeluşii învaţă despre lumea în care trăiesc ajutându-se de mânuţe şi de gură. Folosiţi cărţi cartonate, mai grele la început. Dacă copilul tău încearcă să le mestece, nu te speria. Va pricepe repede că sunt alte lucruri mai interesante pe care le poate face cu cărţile, cum ar fi să se uite la poze. Acesta este primul pas către citit.

Priveşte, arată şi apoi denumeşte! Copiii mici îşi încep viaţa literară învăţând mai întâi să întoarcă paginile, apoi privind la poze în general, apoi privind la poze pe măsură ce acestea primesc un nume, apoi încep să arate spre pozele care acum au un nume, pentru ca în final să poată să le denumească chiar ei. Unde anume se află copilul tău pe acest drum? Îl poţi provoca să facă următorul pas? Dacă încă nu este gata, nu îl poţi împinge de la spate – dar îl poţi încuraja să treacă mai departe când este pregătit.

Când pleci undeva, ia cu tine şi o carte! Pune una sau două cărţi de poveşti lângă păturica preferată în geantă sau maşină, pentru copilul tău. Obiceiul de a completa spaţiile libere din viaţă cu lectura şi cărţile care sunt mereu la îndemână vor ajuta copilul să vadă cărţile ca pe o parte integrantă din viaţa lor.

Învaţă-l poezioare şi cântece! Copiii experimentează muzica limbajului prin rime, care le încurajează pasiunea pentru cuvinte şi sunete. Poezioarele completate de gesturi îi ajută să asocieze cuvintele cu acţiunile pe care acestea le reprezintă. De asemenea, poezioarele pentru copii le trezesc interesul şi dragostea pentru limbaj.

Oferă cărţi! Oferă de fiecare dată când ai ocazia, şi fiecărui copil, câte o carte. Şi apoi, răsfoieşte-o împreună cu el. Şi ai grijă ca biblioteca de acasă să fie protejată, dar totuşi accesibilă copilului.

Spune-i copilului tău poveşti înainte de culcare! Fă ca poveştile, fie ele citite sau spuse, să facă parte din ritualul de culcare. Şi niciodată nu renunţa la povestea dinainte de culcare ca pedeapsă; poveştile sunt sacre.

Nu lăsa niciodată să apună soarele fără să îi citeşti dintr-o carte! Fă cărţile o parte esenţială a vieţii copilului tău. Să nu treacă nici o zi fără să îi citeşti copilului tău măcar o poezie sau o poveste!

Cititul este o activitate plăcută prin care îţi ajuţi copilul să îşi formeze un vocabular şi să îşi sporească atenţia şi concentrarea. Prin lectură se inspiră sensibilitate şi empatie şi se dezvoltă imaginaţia, căci fiecare carte ne deschide poarta spre o nouă lume. Transformă cititul într-o parte esenţială a momentelor din viaţa copilului tău! Să nu treacă nici o zi fără să îi citeşti micuţului măcar o povestioară scurtă sau o poezie!

Dragostea și atenția pe care părinții i-o arată bebelușului reprezintă numai unul din elementele esențiale pentru o creștere armonioasă a celui mic. În plus, el are nevoie de cea mai bună îngrijire și protecție. Pielea bebelușului tău este o sursă unică de experiențe senzoriale, prin care puiul tău se dezvoltă în fiecare zi. Pentru el, atingerile sunt o cale de a descoperi universul din jurul lui. Cu fiecare mângâiere, cu fiecare contact, lumea începe să prindă contur. Iar pentru ca puiul tău să poată explora lumea cu bucurie, pielea lui trebuie să fie sănătoasă și uscată.

Tocmai de aceea, Pampers, recomandat de Societatea Română de Pediatrie, vine în sprijinul părinților, oferind o protecție de 5 stele pentru cea mai pretențioasă piele din lume, aceea a bebelușului mult iubit. Cu Pampers Premium Care, pielea sa va fi mereu uscată, curată, hidratată și sănătoasă, pentru ca el să poată porni în lunga călătorie de descoperire a lumii.

Dezvoltat cu ajutorul tehnologiei Dry Max, noul Premium Care este cel mai subțire scutec super-absorbant de la Pampers. Micuțul tău bene ficiază acum de o ultra protecție de până la 12 ore, în timp ce benzile laterale elastice care se potrivesc perfect în jurul burticii sale, îi asigură atât o ultra fixare, cât și lejeritate în mișcare. Ultra îngrijirea pielii este asigurată acum de stratul exterior ce lasă pielea să respire, de sistemul unic de absorbție al scaunelor moi (mărimile 1-3) și de stratul de loțiune cu Aloe Vera, cu efect hidratant asupra pielii. Pentru confortul bebelușlui, materialul utilizat în crearea Premium Care este moale ca bumbacul, iar stratul exterior, acum și mai catifelat, protejează cu delicatețe zona acoperită de scutec.

Pentru informații legate de dezvoltarea și îngrijirea micuțului tău, intră pe pampers.ro sau pe pagina de facebook Lumea mamicilor, la secțiunea “Întreabă experții“ : aici
Medicul pediatru Roxana Rusu Pușcă și psihologul Cristiana Haica te așteaptă oricând cu sfaturi pentru tine și îngerașul tău.
.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre igiena:
Raceala si Gripa

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent