· articole
· intamplari

Legile..........biberonului

RAR, DAR SE INTAMPLA CA BEBE SA NU SUGA LA SAN, CI NUMAI DIN BIBERON. NU TE INVINOVATI, PENTRU CA NU E O CATASTROFA! TREBUIE DOAR SA TII CONT DE CATEVA REGULI ĹžI TOTUL O SA FIE OK.

E mancacios foc, dar, din nefericire, tu nu ai suficient lapte. De aceea, dupa ce-l tii la san ca sa-si ia aperitivul, trebuie urgent sa-l treci pe biberon.

Daca taraganezi cumva trecerea si pauza e prea lunga, te alegi cu un scandal de zile mari. Asa ca fii prevazatoare si pregateste biberonul cu laptic inainte de a-ti aseza odrasla la san! Daca il alimentezi doar din biberon, e mai simplu. Dar si asa trebuie obligatoriu sa tii cont de cateva lucruri:

Niciodata sa nu-i dai lui bebe o cantitate mai mare de laptic decat este prevazut pentru varsta si greutatea lui. Cantitatea ti-o comunica medicul si e diferita pentru fiecare copil in parte.

Lapticul sau amestecul de fainos sa nu fie nici prea cald, nici prea rece. Ca sa verifici daca e potrivit, toarna inainte sa-l hranesti pe bebe cateva picaturi pe dosul mainii. Nu-i da sa suga cand continutul e prea cald sau prea rece. Raceste-l sau incalzeste-l in prealabil!

Testeaza mai multe tipuri de tetina inainte sa te opresti la una! Varietatea de tetine este foarte mare, pentru ca ele incearca sa acopere cat mai multe din preferintele sugarilor: unii se acomodeaza mai bine cu o tetina mai dura, iar altii, cu una mai moale.

Ai grija la cat de mare e orificiul din varful tetinei prin care curge laptele! Daca e prea mare, bebe se poate ineca, iar daca e prea mic, se prea poate sa oboseasca inainte de a termina de supt. Ca sa nu mai vorbim de enervarea care il cuprinde cand constata ca se alege cu prea putin laptic, desi el e lihnit de foame.

Ai grija ca, intotdeauna cand il hranesti, bebe sa fie usor ridicat, iar biberonul sa stea putin inclinat, astfel ca laptele sa acopere gura biberonului! Daca biberonul e prea aplecat si laptele ocupa doar o parte din tetina, bebe va inghiti aer, va avea colici si tu vei intampina probleme.

Adriana Vela.

"Legile..........biberonului" | cont nou | 6 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Nu stiam ca laptele matern a ajuns sa fie doar aperitiv si laptele praf si fel 2 si desert.In alaptare, biberonul se introduce doar in cazuri foarte speciale!Iar cazul ca bebe e mancacios nu se incadreaza. Se poate satura foarte bine numai cu lapte matern.Biberonul, rar e o necesitate; biberonul e o copie a unui lucru perfect natural; e familiar lumii moderne.Cateva contraziceri in articol:RAR, DAR SE INTAMPLA CA BEBE SA NU SUGA LA SAN, apoi dupa ce-l tii la san ca sa-si ia aperitivul, trebuie urgent sa-l treci pe biberon.Nu, nu trebuie!
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 2.33
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent