· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Liceenii din Timisoara sunt chemati la urne

Autor: Onush
data publicarii: 07.10.05
Tinerii timisoreni isi aleg. primarul.

Consilii locale ale tinerilor exista inca din anul 1979, in peste 12 tari europene, Statele Unite, Canada si Australia. In urbea de pe Bega exista din 2002. Institutul Intercultural Timisoara, in parteneriat cu Asociatia Pro Democratia si Primaria Timisoara, organizeaza, luni, la ora 14, in sala Consiliului Local Timisoara, alegerile pentru functia de edil-sef al tinerilor din Timisoara.

Tinerii sunt asistati de alesii locali majori
Consiliul Local al Tinerilor - Timisoara s-a format in cadrul proiectului national PALTIN, promovat de Asociatia Master Forum. Prin acest proiect, organizatorii urmaresc promovarea democratiei participative in randul tinerilor. Prin Consiliul Local al Tinerilor din Timisoara se doreste reprezentarea tinerilor in comunitate, oferindu-le posibilitatea de a-si exprima opiniile si de a-si promova propriile proiecte. Bineinteles, in toate activitatile pe care le desfasoara, tinerii pot apela la ajutorul Consiliului Local de adulti.

Alegeri ca la carte
Consiliul s-a format in urma unor alegeri organizate in conformitate cu prevederile unei Legi electorale. Circumscriptiile electorale au fost chiar scolile timisorene. Din acest Consiliu, care are un mandat de doi ani, fac parte liceeni din clasele IX - X. Tinerii timisoreni beneficiaza, astfel, de posibilitatea de a cunoaste mecanismele alegerilor democratice. De asemenea, au sansa de a-si pune in valoare calitati legate de conduita lor civica, de calitatea de cetateni si membri ai comunitatii locale din care fac parte, evidentiate mai rar in procesul instructiv-educativ, in scoala si in familie.Ziua de Vest.

"Stiri: Stiri: Liceenii din Timisoara sunt chemati la urne" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent