· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Liceenii, legati de glie prin Legea 248/2005

Autor: Onush
data publicarii: 28.02.06
Drumul spre iad e pavat cu bune intentii. O lege insuficient de bine gandita pune mari obstacole unor elevi romani merituosi care au sansa unui an de studii in strainatate.

Legea 248/2005, intrata in vigoare cu cateva saptamani in urma, mai précis pe 29 ianuarie, are toate sansele sa joace rolul proverbialei bariere care nu-i opreste decat pe cei cinstiti si curati.
E de presupus ca intentia legii, care reglementeaza calatoriile minorilor in afara granitelor tarii, va fi fost buna – de a preveni migratia ilegala, traficul cu persoane, cersetoria, prostitutia juvenila si alte asemenea nenorociri.

In practica insa, una dintre prevederile sale (art. 2, alin.2) – cetatenii romani minori pot calatori in strainatate numai insotiti, cu acordul parintilor ori al reprezentantilor legali – risca sa loveasca tocmai in cine nu trebuie.

In vreme ce nu e de crezut ca aceia care trimit minori la produs in strainatate se vor impiedica de prevederea de mai sus – fie si pentru ca oricum trebuie sa-i insoteasca pentru a-i supraveghea si colecta veniturile – parintii care vor sa-si trimita copiii la studii in strainatate se vad pusi in fata unui obstacol neasteptat.

Elevi de liceu merg in fiecare an pentru un trimestru, semestru sau an scolar in tari ale Uniunii Europene, in Statele Unite sau Japonia. Ei sunt inscrisi in licee publice din aceste tari prin programele Centrului de Educatie Internationala Iasi, programe acreditate de Ministerele Educatiei din tarile respective.

Copiii nostri pot schimba chiar si 4 avioane pana ajung la destinatie. Obligatiile insotitorului, asa cum sunt ele prevazute de lege, devin practic imposibil de indeplinit, spune Mihai Viorel Timofte, Coordonator Programe la Centrul de Educatie Internationala (www.iec.ro).Articol integral pe hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: Liceenii, legati de glie prin Legea 248/2005" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
03.03.06 17:05: res
Nu stiu de ce ne mai mira! Legarea de glie, se aplicatuturor romanilor, nu numai liceenilor!
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 3
voturi 4


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent