· articole
· intamplari

Legislatie: Legislatie: Liderii Coalitiei au decis ca durata concediului maternal sa ramana la doi aniLiderii Coalitiei au hotarat, duminica seara, ca durata concediului maternal sa nu scada sub 24 de luni, insa discutiile vor continua si luni dimineata, pentru a se stabili valoarea plafonului maximal al indemnizatiei, transmite Agerpres. Conform surselor Hotnews.ro, UDMR a pledat pentru mentinerea celor doi ani de concediu si a propus ca valoarea indemnizatiei sa fie de 1.500 lei.

De partea cealalta, liderii PDL au sustinut mentinerea plafonului maxim in primul an de concediu, iar in al doilea an, reducerea indemnizatiei la 1.000 de lei si stimulente date de Guvern sub forma unor tichete prin care sa fie platite bonele. Totodata, democrat liberalii propun construirea de crese si gradinite printr-un program national. O decizie finala se va lua luni, intr-o noua sedinta a Coalitiei.

In varianta minimala, vicepresedintele PDL, Raluca Turcan a propus mentinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului la plafonul maxim in primul an iar incepand cu al doilea an un plafon de maxim 1.000 de lei.

In paralel, Guvernul trebuie sa se angajeze pentru construirea de crese si gradinite printr-un program national. Totodata, Turcan ar fi propus ca incepand cu al doilea an de concediu pentru mamele care doresc sa se intoarca la munca, statul sa acorde stimulente mamelor sub forma unor tichete cu care sa fie platite bonele .

Citeste toata stirea aici
"Legislatie: Legislatie: Liderii Coalitiei au decis ca durata concediului maternal sa ramana la doi ani " | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre legislatie:
NORME de aplicare a O G nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent