· articole
· intamplari

Limacii marini la Muzeul AntipaMUZEUL NATIONAL DE ISTORIE NATURALA “GRIGORE ANTIPA” va invita sa participati Duminica, 30 noiembrie, incepand cu orele 11,00, la ultima prezentare din cadrul programului interactiv si interdisciplinar pentru copii si parinti - INTALNIREA de DUMINICA – editia 2008. Titlul prezentarii din aceasta luna este Limacii marini si urmeaza a fi sustinuta de catre doamna Gabriela ANDREI, muzeograf.

Titlul prezentării din această lună este Limacii marini şi urmează a fi susţinută de către doamna Gabriela ANDREI, muzeograf. Conferinţa se va derula sub forma unei prezentări în power point, bogat ilustrată şi accesibilă elevilor.


Participanţii vor afla informaţii inedite despre biologia acestor specii, adaptările la mediul lor de viaţa, probleme de conservare, etc.

Iepuraşi, flori, frunze, diademe şi discuri sunt numai câteva dintre formele pe care le au limacii marini, prezenţi în toate mările şi oceanele Lumii. Unele dintre aceste specii trăiesc la suprafaţa apei, navigând în culori de camuflare, alţii, la adâncimi de câţiva metri, câteva sute şi chiar câţiva mii de metri, în abisurile oceanelor. Cei din mările calde au culori vii, strălucitoare, în timp ce fraţii lor din zonele foarte reci îmbracă mai ales haina albă, în ton cu moda polară! Cum sunt alcătuiţi, cum se hrănesc, cum se apără şi cât de deştepţi sunt limacii marini, dar şi multe altele, le vom afla pe parcursul Întalnirii din ziua de 30 noiembrie 2008.

Această prezentare va fi urmată de aplicaţia practică prin care se urmăreşte fixarea şi evaluarea cantitativă şi calitativă a informaţiilor asimilate de către participanţi şi desigur, premierea celor mai activi copii. În finalul ÎNTÂLNIRII, tot ca de obicei, se va anunţa “tema pentru acasă” asociată prezentării.

Sunt asteptaţi toţi copiii curioşi, cu vârste cuprinse între 7-14 ani, dar şi toţi cei care sunt interesaţi să afle date inedite referitoare la adaptările speciilor care vieţuiesc în condiţii deosebite de mediu.
Rezervarea locurilor se face la telefon 021.312.88.26 int. 119 sau pe adresele de e-mail: florentinap[at]antipa.ro sau dianai[at]antipa.ro
Costul participării este de 4 RON/persoană, atât pentru adulţi cât şi pentru copii.

Informaţii suplimentare: Dr. Aurora Stănescu, autorul programului (tel: 021.312.88.26, int. 118; 0788.593.485 sau e-mail: auroras[at]antipa.ro )

Detalii www.antipa.ro.

"Limacii marini la Muzeul Antipa" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre evenimente:
Sarcina si Nasterea - 4 decembrie 2002

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent