· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Liniste in scoli

Autor: Onush
data publicarii: 10.11.05
Culoare si curti pustii, clase parasite si lacate la porti. Asa au aratat ieri peste 17.000 de scoli si gradinite din Romania. Cifrele seci spun ca 85% dintre profesori au inceput ieri o greva generala pe termen nelimitat, iar 3,5 milioane de elevi au fost trimisi acasa.

Elevii mari au profitat de vacanta nesperata si au dormit mai mult, apoi si-au facut program de voie. Cei mici insa au suferit ca nu s-au intors in clase sa povesteasca celorlalti cum s-au distrat la bunici. Majoritatea au stat inchisi in case sau cu cheia de gat pentru ca parintii nu au gasit solutii. Cata tristete se citea pe chipul lui Dragos, elev in clasa a III-a la Cervantes, care a pregatit minutios o cutiuta cu grau incoltit pentru ora de Dirigentie! El a gasit un lacat pe portile scolii, iar piciul nu a inteles multa vreme de ce nu poate intra in clasa. La extrema cealalta, profesorul de Fizica Ovidiu Constantinescu, a refuzat sa participe la greva si a umplut catalogul cu absente nemotivate. in judetele Olt, Covasna, Dolj, Galati, Buzau, cazurile de profesori care nu au vrut sa protesteze au fost extrem de rare, asa ca participarea profesorilor a fost de 99-100%. Cei mai multumiti au fost la Valcea, unde 50% dintre profesori au venit la program si au predat ca intr-o zi normala.

Studentii fac miting, profesorii picheteaza

in Capitala, profesorii spun ca de 40 de ani nu au primit carti la biblioteca sau dotare pentru laboratoare, iar daca in clase exista mobilier nou se datoreaza in totalitate parintilor. Daca nu ar fi fondul scolii sau fondul clasei, banii stransi de la parinti, clasele ar arata ca in anii '60. Nu orice profesor poate da meditatii sau sa fie autor de carti. Am colegi care, dupa ore, vand diverse produse ca sa mai castige ceva bani. E injositor, ne-a declarat un lider de sindicat de la un liceu de elita din Capitala. Studentii si profesorii universitari au protestat si ei ieri, in 75% de centre academice din tara. Medicina, Arhitectura si Artele au fost ieri rezervate. Astazi, greva generala continua si este asortata si cu pichetarea Parlamentului, pentru ca autoritatile nu au oferit solutii la revendicarile profesorilor. in plus, studentii au pregatit pentru ora 12 un miting la Politehnica. Ei de altfel au dat si un nume haios campaniei pe care au initiat-o: Give me 5 la suta din PIB pentru invatamant. Studentii vor ca prin alocarea a 5% din PIB pentru educatie sa fie puse in functiune sase camine cu o capacitate de 2.226 de locuri la sase universitati si sa se creeze premisele pentru finalizarea altor doua cu o capacitate de 592 locuri, in 2007.Libertatea.

"Stiri: Stiri: Liniste in scoli" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 2.33
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent