· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Literatura pentru copii

Autor: Onush
data publicarii: 13.04.06
Desi reprezinta o zona de nisa foarte profitabila pentru editurile occidentale, piata cartilor pentru copii s-a dezvoltat foarte putin in Romania postcomunista. Daca in Franta productia de carte scolara depaseste 27%, la noi doar doua procente din ansamblul de carte publicata inseamna carte pentru copii.

Despre situatia cartilor pentru copii pe piata editoriala romaneasca vor discuta invitatii emisiunea Cartea, de joi, 13 aprilie: criticul de arta Petru Romosan, unul dintre fondatorii Editurii Compania, si Cristian Neagoe, responsabil PR al Librariilor Carturesti.

In 2006, Editura Compania a lansat antologia Compania Copiilor – Cele 100 de poeme ale copilariei, coordonata de Petru Romosan, care incepe cu Anton Pann si Alexandru Donici si se opreste la Matei Visniec, Florin Iaru si Alexandru Musina.„Am facut selectia cu gandul la educatorii de astazi, invatatori si profesori, la parinti si bunici care, la randul lor, mai sunt inca – sper pentru ei – copii mari. Am avut mereu in minte un popor de copii, spune Petru Romosan.

Piata de carte pentru copii incepe sa se dezvolte si in Romania: cel putin in ultimii 2 ani vanzarile au mers mult mai bine, sustin invitatii lui Ion Bogdan Lefter. Este si meritul librarilor care, ca mesageri ai parintilor, forteaza editurile sa tina cont de interesul pentru acest tip de literatura.

Editurile trebuie sa fie creative, sa apeleze la graficieni cu imaginatie si, nu in ultimul rand, sa se axeze pe noile tehnologii – carti cu CD-uri atasate, jocuri pe calculator si programe interactive.Sursa: hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: Literatura pentru copii" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 3.4
voturi 5


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent