· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Lucruri pe care nu trebuie sa le cumperi din supermarket

Vizita săptămânală la supermarket se poate lăsa cu provizii inutile, dar şi cu găuri serioase în portofel. Pentru că unele lucruri, pur şi simplu, nu trebuie cumpărate de acolo.

Indiferent dacă avem nevoie de pâine, roşii, cireşe, detergent, ba chiar şi creme sau şampon, prima noastră alegere nu e piaţa sau un magazin de cosmetice, ci supermarketul. Pentru că e mai comod să cumperi toate lucrurile dintr-un singur loc, pentru că n-avem timp să mergem dimineaţă la piaţă, pentru că ni se pare chiar că am putea economisi nişte bani în felul acesta.

Ceea ce, de multe ori, chiar nu se întâmplă.

Citeşte şi Otrăvurile din pateurile de ficat pe care le mâncăm zilnic

Când vine vorba despre mâncare, românii îşi cheltuie cea mai mare parte a veniturilor pentru a avea cât mai multe pe masă. Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, aproape 42% din totalul cheltuielilor unei gospodării din România erau făcute pentru mâncare.

Per total, conform estimărilor europene, românii dau pe mâncare în medie 1.000 de euro pe an, ceea ce înseamnă aproximativ 83 de euro lunar, de două ori mai puţin decât un german sau un austriac. Raportat însă la veniturile medii, efortul este unul semnificativ în vreme ce un german câştigă de aproape cinci ori mai mult decât un român.

Citeşte şi Pericolul din supermarket: Atenţie la etichete înainte de a face cumpărături
Cum facem să scăpăm de ispitele de pe rafturi? În primul rând, nu merge la cumpărături cu stomacul gol (vei avea tendinţa să umpli mai mult coşul), încearcă să alegi fructe şi legume de sezon din piaţă şi să eviţi acele lucruri pe care nu trebuie să le cumperi de la supermarket.

Află ce lucruri trebuie să eviţi să cumperi din supermarket pe RomâniaTV.net. .

Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent