· articole
· intamplari

Sanatate: Sanatate: MEDAS încheie un protocol oficial cu Arhiepiscopia Bucureştilor


În urma unui protocol oficial, încheiat între Arhiepiscopia Bucureştilor şi Centrul Medical MEDAS - unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii medicale private – bolnavii din centrele de îngrijiri paleative, copiii şi bătrânii din cămine şi aşezăminte filantropice, persoanele din aşezămintele şi centrele medico-sociale, precum şi ONG-urile acreditate ca furnizori de servicii sociale aparţinând Arhiepiscopiei vor avea parte de servicii medicale gratuite.

De asemenea, personalul clerical şi personalul monahal al mănăstirilor şi schiturilor de pe teritoriul Arhiepiscopiei vor putea apela la rândul lor la MEDAS, ori de câte ori au o problemă de sănătate.

MEDAS va realiza gratuit următoarele servicii medicale: consult medical general şi de specialitate, consultaţii şi înscrieri la medicul de familie, investigaţii de laborator şi de imagistică medicală. Toate serviciile menţionate vor fi asigurate atât în regim de decontare de către CASMB, cât şi nedecontabile dacă starea pacienţilor impune acest lucru şi există indicația medicului specialist. De asemenea, pentru locaţiile din afara Bucureştiului, a fost achiziţionat şi un microbuz care se va deplasa la faţa locului şi va oferi asistenţă de specialitate.

Prima acţiune, denumită simbolic „Caravana Speranţei”, a avut loc deja în perioada ninsorilor abundente care au blocat mii de localităţi din întreaga ţară. Pentru a interveni în această situaţie de urgenţă, MEDAS a organizat o caravană medicală care a beneficiat chiar de sprijinul Patriarhiei Române. Acţiunea a depăşit astfel jurisdicţia Arhiepiscopiei Bucureştilor pentru a ajunge zonele cele mai afectate şi mai greu accesibile.

Caravana umanitară a intervenit în 23 de localităţi izolate din judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Buzău şi a oferit servicii medicale gratuite, medicamente şi alimente unui număr de aproximativ 1.000 de pacienţi. Timp de o săptămână, o echipă de medici de medicină generală şi de specialişti în medicină internă şi pneumologie au realizat consultaţii, EKG şi analize medicale de laborator pentru aceste persoane, în majoritate vârstici şi fără posibilităţi materiale sau de a ajunge în ultimul an la un medic.

Cea de-a doua acţiune caritabilă a avut loc săptămâna trecută la Centrul de Îngrijiri Paliative “Sfântul Nectarie” din Bucureşti, unde au fost acordate consultaţii de medicină internă, inclusiv EKG şi ecografie, consultații de psihiatrie şi au fost recoltate analize de sânge tuturor pacienţilor de aici. Această acţiune este prima dintr-o serie de patru intervenţii care se vor desfăşura în astfel de centre medico-sociale.

“Încă de la începuturile sale, MEDAS a fost ghidat de dorinţa de a democratiza accesul la servicii medicale de calitate, iar această promisiune se reflectă zi de zi, în toate acţiunile şi campaniile pe care le realizăm. Dincolo de activitatea noastră zilnică, ne-am dorit să ne implicăm şi mai mult pentru a aduce binele în viaţa oamenilor prin intermediul serviciilor MEDAS. Pentru aceasta aveam nevoie de un partener pe măsură, care să ne susţină în demersul nostru. Şi ce alt partener mai potrivit am fi putut alege decât Biserica, cel mai mare “specialist în caritate”, cea care are în grija sa cei mai mulți oameni nevoiaşi şi care, totodată, cunoaște în cel mai profund mod problemele acestora? Practic, vorbim despre cel mai mare “ONG” din România, pe care suntem bucuroşi şi onoraţi să îl sprijinim în toate acțiunile sale de binefacere” a declarat Dr. Simona Iolanda Ateia, director general al lanțului de clinici MEDAS.

Preasfinţitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, declară la rândul său: „Când am realizat slujba de binecuvântare pentru inaugurarea clinicii MEDAS Unirea, i-am cunoscut pe reprezentanţii MEDAS care ne-au împărtăşit cu această ocazie intenţia de a se implica tot mai mult în acţiunile noastre de binefacere. Astfel a luat naştere acest protocol oficial, prin care copiii, bătrânii şi bolnavii aflaţi în grija Bisericii, adesea în situaţii deosebite, vor avea parte de ajutor medical specializat. După cum bine ştim, deseori aceştia nu au acces la un tratament medical corespunzător, aşa că implicarea MEDAS aduce multă bucurie şi speranță în rândul lor. Acest lucru a fost demonstrat recent în două rânduri. Cu ajutorul specialiştilor MEDAS am putut aduce alinare suferinţelor îndurate atât de oamenii nevoiaşi din Bucureşti, cât şi de sinistraţii greu încercaţi în perioada ninsorilor abundente”.

Și reprezentanţii Arhiepiscopiei vor putea beneficia prin acest acest protocol de serviciile de top ale Centrului Medical MEDAS. Dr. Simona Iolanda Ateia prezintă argumentele companiei: “Biserica a fost dintotdeauna percepută ca o instituţie puternică, iar preoţii sunt văzuţi ca un sprijin pentru toţi cei care le trec pragul. Cu toate acestea, din punct de vedere al sănătăţii, şi personalul cleric şi monahal are la rândul său nevoie de sprijin. Am observat în urma mai multor vizite la mănăstiri din ţară că personalul monahal suferă de diverse afecţiuni şi, din păcate, nu are acces facil la serviciile medicale de top, fie din cauza distanţei faţă de un centru dotat corespunzător, fie din cauza rezervelor de a consulta medicul atunci când există o problemă. Așa a apărut ideea de a propune acest protocol cu Arhiepiscopia Bucureştilor, modul prin care vrem să fim şi noi la rândul nostru un sprijin pentru cei care oferă oamenilor atât de mult ajutor”.

Cu o experienţă de peste şapte ani pe piaţa medicală privată, Centrul Medical MEDAS deţine în prezent şase clinici medicale: MEDAS Professional, MEDAS Unirea, MEDAS Feminis, MEDAS Titan, MEDAS Gabroveni şi MEDAS Piteşti, şapte laboratoare (cinci în Bucureşti, unul în Giurgiu şi altul în Piteşti), precum şi cinci departamente de radiologie şi imagistică medicală. În momentul de faţă, Centrul Medical MEDAS are peste 170 de cadre medicale care se perfecţionează continuu. Aproximativ 1 milion de pacienţi au beneficiat până la acest moment de serviciile medicale MEDAS, oferite în peste 30 de specialităţi medicale şi chirugicale.

"Sanatate: Sanatate: MEDAS încheie un protocol oficial cu Arhiepiscopia Bucureştilor" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre sanatate:
Masurarea temperaturii. Metode si tipuri de termometre folosite

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent