· articole
· intamplari

Magneziul, un mineral important in sarcina
Magneziul este una dintre cele mai importante substanțe pentru metabolismul uman, fiind mineralul care activează peste 300 de enzime.

În timpul sarcinii, nevoia de magneziu este crescută, deoarece acest element este eliminat în cantități mari prin urină, din cauza schimbărilor hormonale.

Cum te ajută magneziul în sarcină

Magneziul susține creșterea uterului gravidei și dezvoltarea sănătoasă a oaselor și organelor bebelușului aflat în burtica ta.
Este foarte important pentru sistemul tău muscular.
Te lupți cu dureri de cap, tulburări de somn, oboseală, lipsa concentrării și cârcei în timpul nopții (mai ales în al doilea trimestru de sarcină)? Înseamnă că te confrunți cu un deficit de magneziu!
Deoarece în organismul tău există un nivel ridicat de hormoni feminini, digestia este încetinită. Magneziul, în schimb, o poate accelera în mod natural.
Dacă aportul de magneziu în organism este corespunzător, te vei ține departe de riscul preeclampsiei, al unui avort spontan sau al nașterii premature. În plus, bebe câștigă în greutate.

Dușmanul stresului
Eliminarea hormonilor de stres rămâne însă cel mai cunoscut beneficiu al acestui mineral. Iar asta înseamnă calm, relaxare, liniște interioară – exact lucrurile de care ai nevoie în această perioadă. Pentru a acoperi necesarul de magneziu – atât pe perioada sarcinii, cât și a alăptării – ar trebui să consumi zilnic șapte banane, 300 de grame de alune sau nouă felii de pâine integrală.

Sursă: MĂMICA DE AZI, Foto: 123RF.

"Magneziul, un mineral important in sarcina" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre sanatate:
Masurarea temperaturii. Metode si tipuri de termometre folosite

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent