· articole
· intamplari

Magneziul, un mineral important in sarcina
Magneziul este una dintre cele mai importante substanțe pentru metabolismul uman, fiind mineralul care activeazã peste 300 de enzime.

În timpul sarcinii, nevoia de magneziu este crescutã, deoarece acest element este eliminat în cantitãți mari prin urinã, din cauza schimbãrilor hormonale.

Cum te ajutã magneziul în sarcinã

Magneziul susține creșterea uterului gravidei și dezvoltarea sãnãtoasã a oaselor și organelor bebelușului aflat în burtica ta.
Este foarte important pentru sistemul tãu muscular.
Te lupți cu dureri de cap, tulburãri de somn, obosealã, lipsa concentrãrii și cârcei în timpul nopții (mai ales în al doilea trimestru de sarcinã)? Înseamnã cã te confrunți cu un deficit de magneziu!
Deoarece în organismul tãu existã un nivel ridicat de hormoni feminini, digestia este încetinitã. Magneziul, în schimb, o poate accelera în mod natural.
Dacã aportul de magneziu în organism este corespunzãtor, te vei ține departe de riscul preeclampsiei, al unui avort spontan sau al nașterii premature. În plus, bebe câștigã în greutate.

Dușmanul stresului
Eliminarea hormonilor de stres rãmâne însã cel mai cunoscut beneficiu al acestui mineral. Iar asta înseamnã calm, relaxare, liniște interioarã – exact lucrurile de care ai nevoie în aceastã perioadã. Pentru a acoperi necesarul de magneziu – atât pe perioada sarcinii, cât și a alãptãrii – ar trebui sã consumi zilnic șapte banane, 300 de grame de alune sau nouã felii de pâine integralã.

Sursã: MÃMICA DE AZI, Foto: 123RF.

"Magneziul, un mineral important in sarcina" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre sanatate:
Masurarea temperaturii. Metode si tipuri de termometre folosite

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent