· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Mai putine alergii respiratorii pentru copiii care au un caine

Autor: Onush
data publicarii: 04.05.08
Prezenta unui caine in casa este asociata cu o sensibilitate mult mai scazuta la polen si alergenii inhalati - a fost concluzia unui studiu realizat, timp de sase ani, pe 9.000 de copii.O echipa de cercetatori germani a monitorizat, de la nastere, 9.000 de copii care participau deja la alte doua studii ample asupra alergiilor, conform Mediafax.

Studiul vine dupa multi ani de dezbateri stiintifice privind asocierea detinerii unui animal domestic cu blana si declansarea unor alergii respiratorii.In urma studiului, cercetatorii au descoperit ca un copil care are langa el, in primii ani de viata, un caine, nu va capata o sensibilizare specifica la parul de caine, ba dimpotriva. Copilul va avea un nivel mai scazut de sensibilizare la polen si alergeni inhalati.

Pentru a fi siguri de rezultate, cercetatorii vor sa repete analizele atunci cand copiii vor implini 10 ani, pentru a vedea daca rezistenta la alergenii respiratorii se mentine pe termen lung.

Pana atunci insa, oamenii de stiinta nu recomanda parintilor sa achizitioneze un caine, deoarece nu au reusit deocamdata sa stabileasca exact mecanismul care sa explice rezultatele studiuluiSursa:Hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: Mai putine alergii respiratorii pentru copiii care au un caine" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent