· articole
· intamplari

Mama, a doua ocupanta a camerei copiluluijpg?width=545"/>
Mamicile vor petrece ore bune in camera bebelusului, de ce sa nu facem acest loc si pe masura nevoilor lor?

Desigur că atunci când amenajezi camera celui mic, te gândești în primul rând la nevoile sale. Dar pe măsură ce creezi în mintea ta acea cameră adorabilă, nu uita că faci și tu parte din peisaj. La urma urmei, vei petrece și tu foarte mult timp în această cameră. Știm că vrei ca spațiul pentru bebeluș să fie aproape de perfecțiune dar mămicile tind să uite că bebelușul rar va sta singur în acestă cameră.

Stabilește ”colțul mămicii”
Cel mai probabil visezi deja la un scaun de tip balasoar unde il vei alăpta pe cel mic și unde te vei bucura momente memorabile. De ce ți-ai refuza această plăcere? E relaxant și pentru tine, și pentru copilaș. Nu uita să ai o masă mică sau o noptieră pentru lucrurile tale și poate chiar o lampă mică pentru a mai citi din cartea ta preferată în timp ce îl supraveghezi pe cel mic. Măsuța va fi foarte utilă pentru a pune diverse lucruri pe care trebuie să le ai la îndemână când ai copilul în brațe și nu te poți plimba cu el de colo-colo, fie că e vorba de un ceai sau un ceas.

Gândește-te la confortul tău
Când te doare spatele deoarece burtica ta încă este casă pentru micuț, este momentul ideal pentru a încerca anumite piese de mobilier înainte de a le cumpăra. Dacă vezi un fotoliu care pare perfect pentru tine și se încadrează perfect în camera bebelușului, pune-ți următoarele întrebări:
Cât pot sta în acest scaun/fotoliu fără dureri de spate?
Mânerele îmi permit să îl țin pe cel mic în brațe într-un mod confortabil?

De asemenea, trebuie să te gândești la confortul tău chiar și când alegi mobila pentru cel mic. Pătuțul lui este la înălțimea potrivită pentru mine? Cum rămâne cu masa de schimbat bebelușul? Dacă nu este prea înaltă, poți avea dureri de spate dacă stai prea mult timp aplecată pentru a-l schimba și curăța pe cel mic. Aceleași întrebări trebuie să ți le adresezi și când alegi dulapurile pentru camera celui mic. Dulapurile suspendate sunt bune deoarece te ajută să profiți la maxim de spațiul disponbil în cameră, mai ales dacă încăperea nu este una mare. Dar când trebuie să te întinzi în continuu după schimburi noi, dupa body-uri și scutece, dulapurile suspendate mai sunt oare o idee la fel de bună? Parcă n-ai vrea să alergi mereu cu un scaun după tine care să îți permită accesul în locurile mai înainte. O sugestie ar fi să le poziționezi la un nivel la care poți ajunge cu ușurință!

Găsește aranjamentul potrivit
Patul celui mic trebuie să fie vizibil chiar dacă ușa este foarte puțin deschisă. Hainele celui mic trebuie să fie amplasate foarte aproape de masa de schimbat deoarece orice secundă în care l-ai lăsat pe cel mic nesupravegheat pentru a lua haine curate sau scutece noi este critică. Ai grijă ca totul să fie la îndemâna ta când îl iei pe cel mic în brațe deoarece orele petrecute cu el nu trebuie să se transforme într-un exercițiu de echilibristică.

Echipa parinti.com.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent