· articole
· intamplari

Mama de baiat. Sfaturi pentru relatia mama-fiu
Iată câteva recomandări pentru a avea o relație sinceră cu fiul tău și pentru a rămâne conectată cu universul lui de preocupări și preferințe pe măsură ce crește.Nu fi excesiv de protectoare, lasă-i libertatea să-și rezolve problemele. Supraveghează însă din umbră ceea ce se întâmplă cu el. Situații precum schimbări dese de prieteni, rezultate slabe la școală dintr-odată trebuie discutate cu el pentru a afla ce se întâmplă la școală, ce așteptări are de la prieteni, cum îl poți ajuta.

Implică-l în activități casnice, în gătit, curățat, strâns lucruri (desigur, potrivite vârstei lui ). Învață-l lucruri de bază care îl vor ajuta să-și câștige, în timp, independența.

Implică-te în activitățile lui școlare, nu pierde contactul cu învățătorii/ profesorii.

Joaca, în casă sau în aer liber, explorările, activitățile care presupun mișcare și efort susținut sunt foarte importante pentru el. Vino cu idei de explorări, stimulează-i curiozitatea prin experimente, arată-i că ești o mama cool.

Stabilește limite și reguli clare. Dacă nu ești clară și fermă, va încerca să forțeze limitele.

Lasă-l să-și exteriorizeze emoțiile, evită stereotipurile legate de diferențele dintre sexe (da - și băieții plâng, și lor le este frică, și ei au slăbiciuni și pot fi triști). Nu există emoții de femei și emoții masculine - suntem cu toții oameni și emoțiile aparțin tuturor, indiferent de sex. Ne-am obișnuit să considerăm că băieții nu iau lecții de dans, că nu se joacă cu păpuși etc. Lasă-l să experimenteze aceste lucruri dacă-și dorește.

Înțelege că un băiat comunică diferit decât o fată. Dacă este foarte obosit, este posibil să nu-ți spună acest lucru, dar să devină foarte agitat, irascibil și să nu te mai poți înțelege cu el. Spre deosebire de fete, băieții comunică mai mult prin acțiuni. Încearcă să înțelegi de ce se comportă într-un anumit fel și ce transmite prin acest comportament.

Învață-l să fie politicos și respectos cu cei din jur. Învață-l să respecte femeile, pentru a-și respecta în viitor și soția. Prin urmare, arată-i respect pentru a-ți răspunde în același fel. Așa cum se comportă acum cu tine, așa se va comporta și în viitor cu alte femei.

Este posibil să nu fie atât de deschis ca o fată. Lasă-l pe el să-și aleagă momentul pentru a-și deschide sufletul și ușurează-i misiunea, intrând în discuție cu grijă, încet, fără să simtă că pui presiune pe el. Nu controla discuția.

Arată-i că ai simțul umorului. S-a observant că băieții interacționează mai bine cu mamele care au simțul umorului și care nu dramatizează ușor diferitele situații.

Dacă fiul tău are o pasiune, arată entuziasm pentru aceasta. Urmărește cu el sportul lui preferat, admiră trucurile pe care știe să le facă pe bicicletă, trotinetă. Caută să-I înțelegi pasiunile, preferințele pentru a rămâne conectat cu lumea lui.

Fă cunoștință cu prietenii lui, invită-I acasă, arată-te dornică să-i cunoști. În acest fel, nu va simți nevoia să se ferească de tine.

Respectă-i dreptul la intimidate și nevoia de spațiu privat.

Foto: Guliver/ Images
Editor: Adina Gruia.

"Mama de baiat. Sfaturi pentru relatia mama-fiu" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre comportament:
Comunicarea si relatiile parinti - adolescenti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent