· articole
· intamplari

Mami, mai e mult pana se naste fratiorul/ surioara?
Ai trecut cu bine de momentul în care ți-ai anunțat copilul de frățiorul sau surioara care urmează să se nască.

Este nerăbdător să-l cunoască, dar nouă luni înseamnă mult chiar și pentru tine. ce să mai zicem de el!

I-ai explicat, răspunzându-i cu răbdare la toate întrebările, ce înseamnă venirea unui nou copil în familia voastră și ce schimbări va aduce pentru el. L-ai liniștit, l-ai asigurat că va fi iubit în continuare și i-ai spus că va avea un prieten foarte bun. Doar că acesta întârzie să apară, iar el s-a plictisit să aștepte! Iată cum îi poți menține viu entuziasmul.

· Rivalitatea intre frati. Cum gestionezi aceasta situatie

Ia-l cu tine la ecografii
O burtică mare nu înseamnă prea mult pentru un copil mic, el neștiind ce înseamnă, de fapt, această transformare. Să-i arăți cum se mișcă bebe poate să facă lucrurile. mai reale. În acest fel va înțelege că în burtica ta se dezvoltă frățiorul sau surioara lui. Ecografiile îl ajută să conștientizeze faptul că va avea un frățior/ surioară și să stabilească o conexiune cu el.

Decorați camera bebelușului împreună.
Roagă-l pe cel mic să te ajute să pregătești camera. Cere-i părerea legat de ramele fotografiilor, culoarea pereților, a draperiilor sau de jucăriile pe care trebuie să le cumpărați.

Ia-l cu tine la cumpărături pentru noul bebeluș.
Alegeți împreună hăinuțe pentru noua surioară sau pentru frățiorul mult-așteptat, dar nu-l uita nici pe el. Alegeți o ținută pe care s-o poarte atunci când va face cunoștință cu noul membru al familiei. Puteți găsi chiar niște ținute asortate, cu aceleași culori sau aceleași personaje desenate.

· Gelozia intre frati. Cum actionezi pentru a o face sa dispara

Oferă-i un caiet în care să noteze/ deseneze toate felurile în care ar putea să fie de ajutor înainte, dar și după ce se va naște surioara sau frățiorul. Copiilor le place să se simtă implicați așa că va căuta să fie de ajutor încă de pe acum și să demonstreze că este o persoană de încredere, pe care te poți baza.

Editor: Adina Gruia
Foto: www.pixabay.com
.

" Mami, mai e mult pana se naste fratiorul/ surioara?" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre incotro?:
10 idei de cadouri pentru ziua mamei

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent