· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Mancarea de la fast-food creste riscul de astm sever si rinita alergica la copii

Copiii si adolescentii care consuma mancare de tip fast-food de cel putin trei ori pe saptamana risca mai mult sa sufere de astm sever, rinita alergica si eczeme, arata un studiu international.

Studiul are la baza datele a 319.000 adolescenti de 13-14 ani si a 181.000 copii de 6-7 ani, care au participat la un vast studiu international avand ca subiect astmul si alergiile in copilarie, inceput in 1991.

In cercetare au fost implicate circa 100 de tari, scrie RTV.NET .

Cercetatorii condusi de profesor Innes Asher de la Universitatea din Auckland (Noua Zeelanda) au intervievat adolescentii si parintii copiilor despre regimul alimentar si gravitatea simptomelor respiratorii observate in ultimele 12 luni. Ei au descoperit ca mancarea fast-food a fost singurul tip de hrana asociat cu agravarea simptomelor in cele doua grupuri de copii, indiferent de tara, nivel social sau sex. Trei mese sau mai multe pe saptamana cu hrana de tip fast-food ar creste riscul de astm sever cu 39% la adolescenti si cu 27% la copiii de 6-7 ani, precum si pe cel de a avea o rinita alergica sau o eczema grave, potrivit studiului publicat in revista Thorax, care face parte din grupul British Medical Journal.

Afla pe RTV.NET cum iti poti proteja copiii de astm sau rinita alergica.

"Stiri: Stiri: Mancarea de la fast-food creste riscul de astm sever si rinita alergica la copii" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent