· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Manuale scolare pe bani

Autor: Onush
data publicarii: 10.10.05
Criza manualelor scolare nu s-a incheiat nici anul acesta, dupa ce comenzile facute de Inspectoratul Scolar Judetean Timis nu au fost onorate de editurile care au contract cu Ministerul Educatiei si Cercetarii. Inspectorul general adjunct Mariea Stefan spune ca unul dintre motive este ca reglementarile in domeniu nu includ parghii prin care furnizorii sa fie obligati sa-si respecte angajamentele. Multe edituri nu trimit manualele cerute chiar daca Ministerul are, conform contractelor incheiate, posibilitatea sa amane platile sau chiar sa nu mai plateasca. „Am semnalat problema pe care o avem si in acest an cu manualele scolare.

Ministerul ne-a cerut o lista cu editurile care nu au trimis”, a anuntat Mariea Stefan. Inspectorul general adjunct a mai precizat ca necesarul a fost transmis inca din primavara. Directoarea depozitului de carte al Inspectoratului, Rodica Kuffner, a spus ca se confrunta cu aceasta situatie in fiecare an. „Practic din necesarul cerut de noi, primim doar 10 sau 15 la suta. Ni se transmite ca restul trebuie acoperit din recuperarea manualelor. Avem, de exemplu, o clasa cu sapte elevi, care sunt acum 17. Cum vor invata ei?”, a spus Kuffner. Ea a mai precizat ca, desi comenzile trebuiau onorate pana la data de 12 septembrie, exista edituri care nici acum nu au trimis manualele.
Lista neagra
Lista cuprinde Editura Univers, pentru manualul de „Educatie civica”, clasa a 7-a, comandat in 1100 de exemplare; Editura Polirom, pentru manuale de limba engleza, clasa a 7-a, 260 de bucati, si latina, clasa a 8-a, 950 de bucati; Editura Uniscan, pentru manuale de limba engleza pentru clasa a 3-a si a 10-a, aproape 3000 de bucati; Editura Europolis pentru manuale de limba germana si stiinte; Editura Nemira pentru manualul de istorie, clasa a 7-a, 1400 de bucati; Editura Rao pentru manualul de limba franceza. De asemenea, exista o comanda de 770 de exemplare dintr-un manual de limba engleza, editat de Cambridge University Press, care nu a fost onorata. Solutia in aceasta criza ramane la indemana profesorilor si elevilor care, in cele din urma, desi invatamantul de stat este gratuit, vor trebui sa-si cumpere pe propria cheltuiala cartile necesare.

"Stiri: Stiri: Manuale scolare pe bani" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 2.25
voturi 4


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent