· articole
· intamplari

Marea intareste imunitatea copiluluiTrusa medicala, crema cu factor de protectie solara si apa imbuteliata nu trebuie sa lipseasca din geanta de plaja a parintilor Soarele contribuie la cresterea armonioasa a copilului, aerosolii marini ii imbunatatesc functia respiratorie, iar mersul pe nisip ii dezvolta musculatura picioarelor. Copiii pot fi dusi la mare la orice varsta, daca se respecta cateva conditii, ne-a spus dr. Laura-Maria Dumitrescu, medic primar medicina de familie, centrul de sanatate Gral Medical din Bucuresti.

Potrivit acesteia, copilul nu trebuie expus la soare in afara intervalului de timp admis si sa nu fie bagat in apa marii direct, ci treptat, pentru a se acomoda cu temperatura apei.Parintii trebuie sa aiba asupra lor apa imbuteliata si o trusa medicala completa. Expunerea la ultraviolete in intervalul de timp admis, adica dimineata, intre 6,00 – 9,30 si seara, intre 17,00 – 19,00, favorizeaza sinteza vitaminei D, atat de necesara cresterii si dezvoltarii normale a copilului. In plus, aerosolii marini imbunatatesc functia respiratorie a copilului, ne-a spus dr. Laura Dumitrescu.

Haine de in sau de bumbac

Aceasta a adaugat ca cei mici trebuie imbracati cu bluze de in sau de bumbac de culoare deschisa si sa poarte in permanentta o palariuta pe cap. Protejarea copilului de soare reduce riscul aparitiei cancerului de piele la maturitate. De aceea este nevoie de creme cu factor de protectie mai mare de 30. Crema trebuie reaplicata la fiecare ora, deoarece micutii au pielea sensibila si risca sa sufere arsuri solare mult mai frecvent decat adultii.Sursa : NewsReport.

.

"Marea intareste imunitatea copilului" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre sanatate:
Masurarea temperaturii. Metode si tipuri de termometre folosite

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 3.12
voturi 8


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent