· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Mass-media duce la cresterea ratei sinuciderilor si a agresivitatii in randul copiilor

Creşterea ratei sinuciderilor şi a agresivităţii copiilor se numără printre efectele negative ale modului în care media prezintă diferitele subiecte legate de astfel de aspecte, potrivit participanţilor la dezbaterea Nu vă uitaţi copiii la TV - Vezi ce vede copilul tău, organizată vineri de CNA.În cadrul dezbaterii, Virgiliu Gheorghe, specialist în bioetică, a declarat că există numeroase studii care dovedesc o relaţie între modul în care este prezentată o situaţie în media şi ce se întâmplă în viaţa reală, scrie RTV.NET.

Citeşte şi, Televiziunile generaliste în topul celor mai urmărite posturi TV de către copii sub 10 ani

El a atras atenţia asupra faptului că există o problemă în legătură cu modul în care mass-media portretizează sinuciderea, în sens pozitiv şi în sens negativ. El a explicat că rata sinuciderilor creşte dacă i se dă unui act de sinucidere o explicaţie raţională şi dacă sinuciderea este justificată prin consumul de substanţe interzise.

Dacă sinuciderea (unui copil, n.r.) este glorificată de mass-media, creşte rata sinuciderii (în rândul copiilor, n.r.). Dacă mass-media acordă un spaţiu foarte larg sinuciderii, creşte, de asemenea, rata sinuciderii, a explicat Virgiliu Gheorghe.

Află pe RTV.NET cât timp petrece un copil în faţa televizorului dacă are un astfel de aparat în camera.

"Stiri: Stiri: Mass-media duce la cresterea ratei sinuciderilor si a agresivitatii in randul copiilor" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent