· articole
· intamplari

Masuri contraceptive pe termen lungPersoanele care nu isi mai doresc copii pot recurge la sterilizarea chirurgicala, o procedura cu eficienta de aproape suta la suta.

Aceasta metoda de contraceptie nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala, insa nici nu diminueaza libidoul. In cele mai multe cazuri, este ireversibila. entru ca sansele de obtinere a unei sarcini sunt infime (in cazul in care femeia revine asupra deciziei), sterilizarea feminina prin ligaturarea trompelor trebuie facuta cu discernamant.

Este indicat ca femeia sa se gandeasca foarte bine la aceasta interventie si sa nu o faca in tinerete“, recomanda Gheorghe Peltecu, medic primar obstetrica-ginecologie la Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie „Filantropia“ din Bucuresti. Sterilizarea feminina se realizeaza de obicei prin laparoscopie, sub anestezie locala si presupune blocarea sau taierea trompelor uterine.

Fecundarea devine imposibila, pentru ca, in urma obturarii corecte a trompelor uterine, se impiedica venirea in contact a spermatozoizilor cu ovulul. Aceasta manevra poate fi realizata si dupa nasterea normala sau in timpul cezarienei.

Citeste articolul integral pe newsreport.ro

.

"Masuri contraceptive pe termen lung" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent