· articole
· intamplari

Medicii nu vor mai avea voie sa le comunice parintilor sexul viitorului copilO propunere a Comitetului pentru Egalitatea Sanselor din cadrul Consiliului Europei vrea sa le interzica medicilor divulgarea sexului copilului inaintea nasterii.

Daca tehnologia a facut posibil ca parintii sa stie inca din a patra luna de sarcina daca vor avea fata sau baiat, o propunere legislativa vine sa anuleze acest beneficiu.
Propunerea a fost avansata la Consiliul Europei, dupa ce s-a analizat situatia avorturilor din mai multe tari. Cel mai des se intampla ca in Suedia, Norvegia, China sau India, femeile sa solicite avortul cand afla ca sunt insarcinate cu o fetita.Parintii din aceste tari se tem mai mult de faptul ca viitoarea lor fiica nu isi va putea gasi mai tarziu jumatatea, intrucat numarul nou-nascutilor masculini este mai mic decat cel al nou-nascutilor de sex feminin. De aceea, avorturile selective au devenit o solutie la care tot mai multe femei gravide recurg in tarile mai sus mentionate.

In Romania, medicii specialisti spun ca nu s-a tinut o evidenta a intreruperilor de sarcina in functie de sexul fatului. Cu toate acestea, cele 100.000 de avorturi efectuate in 2010 sunt mai degraba rodul lipsei de educatie si a lipsei de fonduri financiare pentru cresterea unui bebe, dupa cum considera doctorii romani. In plus, parintii vor sa afle sexul copilului inainte de nastere din motive practice, cum ar fi cumparatul hainutelor si decorarea camerei.

Proiectul Comitetului pentru Egalitatea Sanselor prevede ca medicilor sa li se interzica divulgarea sexului copilului, astfel incat sa se evite avorturile pe considerente de sex. Propunerea are in vedere, pentru inceput, 47 de tari, urmand sa fie analizata de Adunarea Generala Parlamentara abia luna viitoare.

Sursa:hotnews.

"Medicii nu vor mai avea voie sa le comunice parintilor sexul viitorului copil" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre sanatate:
Masurarea temperaturii. Metode si tipuri de termometre folosite

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent