· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Menţine-ţi silueta fără a renunţa la plăcerea gustului!

Astăzi mai mult ca oricând, a mânca reprezintă mai mult decât o necesitate, fiind în egală măsură o bună ocazie de desfătare a simţurilor. Istoricii şi antropologii au evidenţiat faptul că plăcerea de a mânca depăşeşte simpla nevoie biologică de a ne hrăni, deoarece valoarea centrală în societatea contemporană este dată de bucuria de a trăi.

“Dintre cele cinci simţuri, gustul este cel mai complex, pentru că orice senzaţie gustativă presupune participarea simultană a văzului, a mirosului, a percepţiilor tactile şi chiar a celor auditive. În profilul senzorial al unui aliment toate aceste componente se suprapun, pentru a obţine un evantai de efecte gustative, în care se conjugă aroma, culoarea, textura şi temperatura.

Efectul acestei constelaţii senzoriale, prin care hrana solicită intens organele noastre de simţ, este tocmai plăcerea de a mânca”, declară antropologul Alexandru Ofrim.

Mâncarea este evaluată în funcţie de gradul de satisfacţie pe care îl procură. De exemplu, caracterul crocant al cerealelor le asigură rolul de aliment ludic, legat de plăcere. “Experienţa senzorială a ronţăitului este complexă, implicând pe lângă gust şi senzaţii tactile de sfărâmare, acompaniate de vibraţii acustice”, subliniază conf. univ. dr. Ofrim.

Acum, plăcerea gustului poate fi experimentată în paralel cu menţinerea siluetei dorite. Alimentaţia echilibrată poate fi perfect integrată unui regim de viaţă modern, activ şi are drept exigenţă respectarea bucuriei gustului.Cerealele integrale NESTLÉ FITNESS sunt oricând alături de doamnele preocupate de silueta lor, dar care nu doresc să renunţe la plăcerea gustului. Cu cerealele NESTLÉ FITNESS poţi savura în fiecare dimineaţă petalele crocante cu grâu integral şi fructe exotice, ciocolată sau glazură delicată de iaurt! Grija pentru siluetă nu a fost niciodată mai plăcută!
Nu renunţa la plăcerea gustului! Menţine-ţi silueta în această toamnă cu NESTLÉ FITNESS , pentru că Fitness este un mod de viaţă pentru femeile active şi moderne, care doresc să fie sigure de sine şi independente. Acesta este, totodată, un fel de a expune farmecul în mod natural. A fi Fitness este o stare de spirit!.

"Stiri: Stiri: Menţine-ţi silueta fără a renunţa la plăcerea gustului!" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent