· articole
· intamplari

 De la lume adunate...

Menopauza


Cinci plante medicinale redutabile
Se stie ca exista plante medicinale care singure pot face adevarate minuni in lupta cu boala, cum ar fi spanzul, contra cancerului, arnica, in tratarea oricaror afectiuni cutanate, ienuparul, in bolile reno-urinare etc. Mai putin cunoscuta si mai enigmatica este puterea unui amestec de plante, care atunci cand este administrat, are cu adevarat o eficienta terapeutica exceptionala. Iata in continuare plantele din formula aleasa:
- Cretisoara (Alchemilla vulgaris) - una dintre denumirile germane pentru aceasta planta s-ar traduce prin "haina femeilor", datorita efectelor sale reglatoare hormonale, astringente si tonice exceptionale. Se foloseste iarba, adica partea aeriana, cu tot cu frunze.
- Salvia (Salvia officinalis) - alaturi de cretisoara este o planta emblematica pentru tratarea bolilor specifice femeilor. Pe langa efectul reglator hormonal, ea are efecte racoritoare si antisudorifice (foarte importante in cazul bufeurilor si al transpiratiei intense).
- Sunatoarea (Hypericum perforatum) - este o planta miraculoasa pentru combaterea nervozitatii, anxietatii sau depresiei, simptome care apar frecvent in timpul instalarii climaxului. Mai mult, asigurand un climat psihic favorabil, ea preintampina aparitia unor tulburari organice mai grave.
- Talpa-gastei (Leonurus cardiaca) - este, de asemenea, o planta calmanta blanda si foarte puternica, la fel ca si sunatoarea. Ea are insa si o actiune de protectie a aparatului cardio-vascular, prevenind aparitia palpitatiilor si a hipertensiunii. De asemenea, ea este un tonic uterin foarte bun, fiind excelenta pentru prevenirea si combaterea prolapsului uterin, care este una din marile probleme ale femeilor de varsta a treia.
- Traista-ciobanului (Capsella bursae-pastoris) - ca actiune terapeutica este un fel de incununare a actiunilor celorlalte patru plante prezentate pana acum. Fara a intra in alte detalii privind actiunile sale specifice, putem spune despre aceasta planta medicinala ca este un elixir pentru femeile de orice varsta.


Prepararea si administrarea combinatiei de plante

Plantele se macina cu rasnita electrica de cafea si se pastreaza fiecare intr-un borcan separat. Seara, se ia cate o lingurita din fiecare si se pune intr-un vas in care se adauga 1/2 l de apa, lasandu-se la macerat vreme de 8-10 ore (de seara pana dimineata). Dimineata se strecoara, preparatul obtinut fiind pus deoparte, iar plantele ramase dupa filtrare fiind oparite (infuzate) cu inca 1/2 l de apa clocotita, dupa care se acopera si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. In final se filtreaza infuzia racita si se combina cu maceratul obtinut anterior. Se consuma acest preparat pe parcursul zilei, in 2-3 reprize, pe stomacul gol.
O cura cu aceasta combinatie de plante dureaza minimum trei luni.


Delia40
publicat la 02.11.2006 (2152 citiri)