· articole
· intamplari

Merita sa ii cumperi copilului o pereche de casti? Care sunt avantajele si dezavantajele?
Facem parte, fara doar si poate, dintr-o epoca a tehnologiei.

Acest lucru se vede prin diferentele uriase dintre generatii cu diferente de doar 10-20 de ani.

Daca in urma cu 20 de ani copiii se jucau in aer liber iar principalul instrument era mingea, astazi, pe langa minge isi fac loc si dispozitivele moderne precum tableta, joysticul sau telefonul.

Chiar daca majoritatea parintilor sunt nostalgici dupa copilaria lor, realitatea reuseste intotdeauna sa castige lupta cu nostalgia. Pana la urma, nu este nimic rau in a te juca pe computer sau pe tableta, atata vreme cat timpul petrecut in compania acestor dispozitive este unul limitat.

Problemele oricarui parinte apar atunci cand vine vorba despre sanatatea celui mic si despre ceea ce ar putea sa il ajute. Spre exemplu, una dintre necunoscutele care trebuie rezolvate de parintii moderni este daca trebuie sau nu sa achizitioneze o pereche de casti audio pentru copii. Rezolvarea acestei necunoscute este simpla: da! Merita achizitionate casti pentru copii, atata vreme cat respecta anumite reguli.

Care sunt avantajele unei perechi de casti pentru copii?
Avantajele sunt, in primul rand pentru parinti. Copilul se poate uita la desene animate si se poate juca fara a il deranja pe parinte, care poate sa lucreze sau sa se relaxeze in felul lui. Evident, experienta celui mic va fi una mult mai intensa atunci cand foloseste casti, in conditiile in care va auzi mai clar fiecare sunet.

Care sunt criteriile de care trebuie sa se tina cont la achizitia unor casti pentru copii?
Exista o serie de criterii standard, valabile pentru orice tip de casti audio si cateva criterii esentiale pentru castile celor mici: Siguranta copilului. Este ideal sa se achizitioneze casti audio cat mai confortabil, care sa respecte fizionomia copilului si sa nu intervina in procesul de crestere. De asemenea, trebuie sa aiba un volum limitat, recomandat de organizatia internationala a sanatatii. Tot la capitolul siguranta putem sa luam in considerare materialele din care sunt realizate castile, care trebuie sa fie cat mai naturale si sa nu fie tratate cu diverse substante periculoase.

Estetica.
Evident, orice copil este atras de culori, asadar, niste casti audio roz pentru fetite sau casti audio colorate in nuante mai reci pentru baieti, vor fi mult mai apreciate decat variantele simple. Din fericire, exista o multime de optiuni cu nuante de roz, verde, galben, portocaliu sau rosu, toate ffoarte atractive pentru copil.

Tipul de casca.
Exista mai multe tipuri de casti: intra-auriculare, care pot fi inserate pe canalul urechii, casti de dimensiuni reduse, care stau pe pavilionul urechii sau casti care il acopera ni totalitate. Pentru copii, cele mai bune sunt cele care acopera in totalitate pavilionul urechii, deoarece pot oferi confort sporit.

Modul de conectare.
Exista casti audio pentru copii care se conecteaza la dispozitivele electronice cu ajutorul unui fir sau exista variante wireless. Solutia wireless este foarte atractiva deoarece fera flexibilitate, insa varianta cu fir poate sa asigure un sunet mult mai clar si mai interesant. Pe piata exista inclusiv branduri destinate exclusiv productiei de casti pentru copii, asadar, daca prichindelul tau este pasionat de muzica sau de jocuri si doresti sa ii oferi o pereche de casti audio cu volum limitat, pentru a-l sti in siguranta, ai de unde alege.

Sursa : Agentia Digital Workforce.

"Merita sa ii cumperi copilului o pereche de casti? Care sunt avantajele si dezavantajele?" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent