· articole
· intamplari

Legislatie: Legislatie: Meseria de mamă, pe cartea de muncă

Autor: Onush
data publicarii: 12.09.09


PROIECT DE LEGE.

Mămicile sau tăticii care-şi încheie concediul de maternitate pot sta acasă pe banii statului, dacă-şi deschid „mini-creşe”.

Fenomenul bonelor bătăuşe, tot mai întâlnit în ultima vreme, ar putea fi eradicat dacă proiectul de lege privind serviciile de îngrijire şi educare a copiilor pe timpul zilei va intra în vigoare de la începutul anului viitor. Această opinie este împărtăşită atât de cei care au elaborat actul normativ, cât şi de psihologii din domeniul protecţiei copilului.Unul dintre principalele argumente ar fi acela că bonele ar putea fi înlocuite chiar de mămicile care-şi încheie concediul de creştere a copilului. Acestea pot rămâne în continuare acasă, pe banii statului, dacă-şi deschid la domiciliu „mini-creşe”, în care pot aduna maximum patru copii. Iar prevederea este valabilă şi pentru tătici.

Dădacele la negru, doar pe riscul părinţilor „Legea vine în sprijinul părinţilor care vor să-şi dea copiii în grija unor specialişti, care să fie şcoliţi în sensul unei educaţii pozitive şi monitorizaţi”, este de părere Ileana Savu, secretar de stat la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC). Aceasta avertizează totuşi că, prin adoptarea actului normativ, „fenomenul bonelor la negru nu va dispărea, dar va fi pe riscul părinţilor”.Articol integral in EVZ.ro .

"Legislatie: Legislatie: Meseria de mamă, pe cartea de muncă" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
25.09.09 11:17: maminarci
In sfarsit s-au trezit si guvernanantii nostri sa dea o astfel de lege. Dar pana se aproba, cresc copii mari.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent