· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Meseria de mama se invata in fiecare zi(Bucuresti, 3 decembrie 2003) Peste 50 de mamici si viitoare mamici au participat astazi, 3 decembrie 2003, la prima intalnire din cadrul proiectului "Sanatos din prima zi" initiat de Help Net Romania. Intalnirea, organizata la Teatrul National din Bucuresti, a prilejuit o discutie despre primul cel mai important moment din viata unei mame – alaptatul.

"Se spune ca meseria de mama se invata in fiecare zi. Oricat de mult te-ai pregati pentru a fi o mamica perfecta, in fiecare zi se ivesc situatii pentru care iti dai seama ca nu esti pregatita.

Pentru ca noi vrem ca toti copiii sa fie Sanatosi din Prima Zi, ne-am gandit sa invitam proaspete mamici si viitoare mamici, la o intalnire mediata de doamna Vania Limban de la Active Center – prima scoala a mamelor infiintata in tara noastra,’ a declarat Isabelle Iacob", Director General Help Net Romania.

Mamicile au aflat astfel despre importanta alimentarii naturale, precum si implicatiile pentru mama si copil, dar si despre precautiile care trebuie luate in cazul in care copilul este alimentat artificial.

Intalnirea a continuat cu un demo despre pozitiile corecte in timpul alaptarii, tehnicile de stimulare a eliminarii aerului ingurgitat de sugari in timpul alaptarii, precum si cu o discutie despre aspectele practice ale alaptarii.

Sanatos din Prima Zi este un proiect special dedicat mamelor, care pune accentul pe componenta informativa si educativa, pregatind femeile pentru cea mai dificila si placuta misiune din viata lor; aceea de a creste si a educa un copil. Rolul proiectului este acela de a demonta mituri printr-o informare corecta si de a contribui astfel la cresterea unor copii sanatosi si dezvoltati armonios.

Alegerea locatiei de desfasurare a intalnirilor nu este intamplatoare, conceptul care sta la baza fiind acela ca felul in care mama isi creste copilul seamana cu felul in care un artist isi creeaza opera. De maiestria, inteligenta si priceperea mamei depinde succesul sau insuccesul acestei opere de arta care este copilul sau.

Intalnirile vor fi organizate lunar, prelegerile fiind sustinute de specialisti in domeniul cresterii si ingrijirii copilului. Urmatoarele teme vor aborda probleme si „momente” cum sunt colicile, cresterea dintilor, primul pas, joaca cu copilul, primele cuvinte, etc.


Informatii suplimentare:

Eliza Rogalski
Consultant Relatii Publice
Help Net Romania
Tel 0723 155 128 / 0744 564 388.

"Stiri: Stiri: Meseria de mama se invata in fiecare zi" | cont nou | 4 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Un proiect minunat ! Felicitari !!!
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

13.12.03 12:58: Renata
Interesant acest proiect , personal o admir foarte mult pe distinsa doamna VANIA LIMBAN , am urmarit-o cu atentie mai in mai toate aparitiile tv."Sanatos din Prima Zi "- bine gasit titlul acestui proiect , eu fiind o mamica care mi-am alaptat copilul pana la varsta de 1 an .Este o mare fericire sa poti alapta pruncul,este intr-adevar cel ami important moment din viata unei mame :).
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

01.04.04 23:50: Ionella
O idee excelenta, chiar aveam nevoie de asa ceva!
Felicitari!
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

18.07.04 19:29: gaza
O idee stralucita! As dori sa stiu data cand se mai organizeaza o noua intalnire. multumesc
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 3
voturi 4


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent