· articole
· intamplari

 De la lume adunate...

Meserie de... viitor


Cand invatam respectul?
Sunt logoped cu atestat de libera practica, eliberat de Colegiul Psihologilor din Romania (deci inchei contracte de prestari servicii atat cu persoane fizice, cat si cu persoane juridice). Am trimis oferte de colaborare mai multor gradinite particulare, explicandu-le -cat am putut de clar- scopul si motivatia existentei acestei meserii. Am fost contactata de cateva gradinite si, in momentul in care m-am prezentat pentru negocieri (sau interviu) am fost surprinsa sa constat ca sunt privita ca (viitoare) angajata si nu fiind CABINET INDIVIDUAL! Deci aceste persoane nu realizeaza ca vine muntele la Mohamed si au tendinta de a trata de sus persoana care se afla in fata lor.
Am spus care este tariful si a ramas sa vad copiii si sa fac o evaluare, dupa care sa se semneze contractul de prestari servicii, de catre ambele parti.
Cand am terminat eu, dupa 3 ore, directoarea nu mai era -deci nici vorba sa se semneze ceva; precizez ca in oferta gradinitei exista logopedie (adica parintii platesc pentru acest serviciu) in schimb institutia nu are spatiul necesar special alocat desfasurarii acestei activitati! Directoarea adjuncta mi-a propus sa folosesc cabinetul medical sau cabinetul dumneaei pentru sedintele logopedice.
Propriul meu copil a avut la un moment dat nevoie de interventie logopedica pe care am realizat-o chiar eu, dar cu siguranta nu as fi acceptat ca terapia sa sa desfasoare intr-un cabinet medical (unde exista un anumit mediu; si ce se intampla daca un copil din gradinita pateste ceva? Se intrerupe terapia...?!) sau in spatiul directoarei...
Am nevoie de spatule, baloane, carti de colorat, pensoane si plastelina etc etc etc nici nu are rost sa enumar tot... Cand directoarea isi reia biroul eu unde sa-mi duc jucariile?
Am cunoscut trei parinti ai caror copii i-am programat pentru terapie -pentru mine asta inseamna angajament.
Am asteptat telefon de la directoare, sa ma intrebe cum a fost, ce hotaram... Nu a sunat... Am sunat eu si mi-a spus ca e foarte ocupata si ca ma va suna ea.
Eu mi-am luat gandul de a mai putea fi posibila o colaborare cu astfel de persoane, dar nu pot sa nu fiu indignata de felul cum se face treaba la noi, ideea de "Las' ca merge"; oare parintii ar fi de acord sa plateasca sumele pe care le platesc stiind aceste amanunte? Ca parinte, eu as fi vrut sa stiu ca terapia pe care o face copilul meu se desfasoara intr-un mediu specific si nu pe holurile gradinitei...
Mai colaborez cu doua gradinite, dar acelea sunt mult mai normale; nu voi da nume fiindca nu ar fi etic, dar ca OM am fost foarte dezamagita...

Beba
publicat la 03.03.2008 (4714 citiri)