· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Micul Print va debuta la Cannes. Urmareste cel mai recent trailer al animatiei

Filmul de animație “Micul Prinț”, după opera lui Antoine de Saint-Exupéry din 1943 va debuta la Festivalul de Film de la Cannes.

Și acum iată secretul meu, unul foarte simplu: doar cu inima poți vedea corect; ceea ce este important este invizibil pentru ochi.

Toți adulții au fost copii… dar puțini își mai amintesc acest lucru

Oamenilor mari le plac numerele. Când le vorbiţi de un nou prieten, nu vă întreabă niciodată ceea ce este cu adevărat important.

Nu vă întreabă niciodată: “Cum sună vocea lui? Ce jocuri îi plac? Colecţionează fluturi?” Ei vă întreabă: “Câţi ani are? Câţi fraţi are? Cât cîntăreşte? Cât câştigă tatăl său?” Numai atunci ei vor crede că l-au cunoscut.

Dacă le spuneţi oamenilor mari: “Am văzut o casă frumoasă din cărămidă roşie, cu muşcate la ferestre şi cu porumbei pe acoperiş…”, ei nu vor reuşi să îşi imagineze acea casă. Trebuie să le spui: “Am văzut o casă de o sută de mii de franci”. Atunci vor sări in sus: “Ce drăguţă!”

(Micul Prinț, de Antoine de Saint-Exupéry)

Nu-i așa că-ți amintești cu drag de “Micul Prinț”, al lui Antoine de Saint-Exupéry, de locuitorul planetei B-216, pe care autorul îl întâlnește în deșertul Sahara unde făcuse o pană de avion?

Generații și generații de copii au ascultat fermecătoarea poveste, iar adulții se reîntorc cu nostalgie la ea. Asta pentru că temele din “Micul Prinț”- de o profundă umanitate, precum: toleranța, prietenia, dragostea - ascund mesaje dedicate adulților, deși opera îmbracă forma unei povestiri pentru copii.

Iată de ce vestea unui film de animație după frumoasa operă ne umple sufletele de încântare! Regizorul este Mark Osborne, regizor al animațiilor de succes “Kung Fu Panda”, “Spongebob Pantaloni Pătrați”, iar în proiect au mai fost cooptați Marion Cotillard, Jeff Bridges, James Franco, Benciio del Toro, Rachel McAdams, care sunt vocile diverselor personaje.

Filmul de animație “Micul Prinț” spune povestea unei fete (Mackenzie Foy) a cărei mamă (Rachel McAdams) este decisă să o transforme într-un adult de success, transformând acest lucru într-o obsesie. Dar atunci când fata se împrietenește cu vecinul ei (Jeff Bridges), ea învață despre magia imaginației și află de povestea Micului Prinț. “Micul Prinț” va debuta la

Festivalul de la Cannes, fiind inclus în “Selecția Oficială” și va avea premiera pe 29 iulie, în Franța. Aștepăm cu nerăbdare să ajungă și în cinematografele din România.

Vizionează cel mai recent trailer al filmului de animație Micul Prinț.Autor: Adina Gruia.

Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent