· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Ministrul Educaţiei vrea să schimbe evaluările naţionale

Ministrul Educaţiei Remus Pricopie a declarat că vor fi organizate evaluări, de tipul celei naţionale de la sfârşitul clasei a VIII-a, şi la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, începând cu următorul an şcolar.

Citeşte şi Ministrul Educaţiei: Comercializarea manualelor complementare în şcoli este interzisă pe
html"> RTV.NET

Noi vedem rezultatele de la sfârşitul clasei a VIII-a în condiţiile în care nu există nicio evaluare până la sfârşitul clasei a VIII-a, semnificativă, şi ne mai uităm la bacalaureat, care reprezintă iar rezultatul după patru ani, a spus ministrul Educaţiei, potrivit RTV.NET.

Ministrul Educaţiei a spus că ar trebui făcute aceste măsurători şi pe traseu şi a anunţat că, începând cu următorul an şcolar, vor fi organizate evaluări de tipul celei naţionale la clasa a II-a, clasa a IV-a şi clasa a VI-a. Şi atunci când vii cu examenul naţional la clasa a VIII-a, copilul deja a trecut prin trei filtre de evaluare, a completat Pricopie.

Întrebat dacă rezultatele acestor evaluări vor conta pentru media elevului, Pricopie a răspuns că, anul viitor, va porni de la premisa că nu ar trebui să conteze.

El a precizat că nu crede că aceste rezultate ar trebui luate în calcul, decât dacă se doreşte bonificarea elevului, adică elevul care a avut un rezultat foarte bun să primească o notă maximă în catalog.

Citeşte şi NOUA PROGRAMĂ ŞCOLARĂ pentru învăţământul primar. Vezi ce materii se introduc pe RTV.NET
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent